Αφαιρούνται οι εξουσίες από τον ΚΟΤ

Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης του Οργανισμού Τουρισμού, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων αδειοδότησης και έγκρισης των τουριστικών μονάδων, στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοϊζου στην χθεσινή διάσκεψη τύπου που παραχώρησε, σχολιάζοντας την επιστολή του γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΚΟΤ Μιχάλη Παπαγιώργη προς την ηγεσία του ΚΟΤ, επαλήθευσε την εν λόγω απόφαση.
Ο κ. Λοϊζου, εξήγησε ότι η συγκεκριμένη μελέτη προϋποθέτει την αφαίρεση των καθηκόντων από τον οργανισμό και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων που αφορούν την αδειοδότηση ξενοδοχείων στις αρχές τοπικής διοίκησης. Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με την ρύθμιση αυτή, καθώς όπως ανέφερε, από τις αρχές της τοπικής διοίκησης και ειδικότερα απο τις κοινότητες, απουσιάζει η απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη για την υλοποίηση μιας τέτοιας μελέτης.

Στα πλαίσια αυτής της αναδιοργάνωσης, το αρμόδιο υπουργείο προωθεί επίσης και την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, αναμειγνύοντας στην πολιτική για τον τουρισμό για πρώτη φορά όλες τις υπηρεσίες του κράτους πέρα από τον ΚΟΤ και το αρμόδιο υπουργείο. Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή του υπουργείου, ο κ. Λοϊζου εξήγησε ότι έτσι θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις και για τη λειτουργία των μουσείων, που υπάγονται στο υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Η απόφαση για την αφαίρεση των εξουσιών του ΚΟΤ πιθανότατα συνέχεται με τα περιστατικά κακοδιοίκησης του οργανισμού και των λειτουργών του, τα οποία αναφέρνονται στις εκθέσεις των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων, ενώ ο Πρόεδρος του ΚΟΤ παραδέχθηκε χθες ακόμα μια λανθασμένη απόφαση που είχε παρθεί από το προηγούμενο δ.σ.



Δειτε Επισης

Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της
Βροχές σε ανατολικά και βόρεια, στο «μενού» του καιρού σήμερα
Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους