Οι εφημερίδες σήμερα

Οι αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, οι μετεκλογικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οι περικοπές και οι επιπτώσεις τους στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και η ρατσιστική συμπεριφορά προς Βρετανό τουρίστα, φορέα του ιού του AIDS, στην Πάφο, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Άλλα θέματα που απασχολούν τον ημερήσιο Τύπο αφορούν το θάνατο του πρώην Υπουργού Κώστα Παπακώστα και τις κατηγορίες για πολιτική δολοφονία εκ μέρους της οικογένειας του, όπως και η ανακάλυψη ομάδας του Πανεπιστημίου Κύπρου για πρόληψη και θεραπεία της μετάστασης του καρκίνου του μαστού.

Υπό τον τίτλο «Πιέσεις από ΗΠΑ στην Άγκυρα ζητά ο Πρόεδρος», η εφημερίδα «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα ότι αμερικανικές πιέσεις προς την Άγκυρα θα ζητήσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τις συναντήσεις του με τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε χθες βράδυ πρωθυπουργός και κατά πάσα πιθανότητα σήμερα ή αύριο το πρωί θα ορκιστεί και η κυβέρνηση, την ώρα που τα μηνύματα από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες είναι μηνύματα υλοποίησης του τρίτου μνημονίου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με κλειδαριές και γκρέμισμα της τσιμεντένιας εισόδου ο ιδιοκτήτης του κτιρίου έκλεισε χθες το Τμήμα Αλιείας λόγω διαφοράς για το ύψος του ενοικίου και το Υπουργείο σχόλασε τους υπαλλήλους.

Υπό τον τίτλο «Γνωστή συνταγή... μαγειρεύει ο Τσίπρας», η «Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα ότι ελάχιστες διαφορές αναμένεται να έχει το κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, με Υπουργούς και στελέχη της προηγούμενης θητείας να διατηρούν τις θέσεις τους ή να μετακινούνται σε άλλα χαρτοφυλάκια και υπηρεσιακούς Υπουργούς της κυβέρνησης Θάνου, που κρίνονται ως επιτυχημένοι, να διατηρούν υπουργικούς θώκους. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα κάνει λόγο για υποψίες για ανάμειξη του Ισλαμικού Κράτους σε επίθεση στα κατεχόμενα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι για πολιτική δολοφονία κάνει λόγο η οικογένεια του αποβιώσαντος πρώην Υπουργού Κώστα Παπακώστα.

Υπό τον τίτλο «Κυβέρνηση `καθαρών λύσεων`» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι με σχεδιασμούς που έχουν ορίζοντα τετραετίας προχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας και πως χωρίς να χάσει χρόνο, λόγω και της πιεστικής ατζέντας που έχει ενώπιον του επαναβεβαίωσε τον «γάμο» με τους ΑΝΕΛ και σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την κυβέρνηση του. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι τους μισθούς τους μειωμένους θα δουν όσοι κρατικοί υπάλληλοι έχουν εκκρεμότητες με απλήρωτα πρόστιμα, καθώς το Γενικό Λογιστήριο επεκτείνει το συμψηφισμό πληρωμών – οφειλών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μέσα σε ένα κοινό βαν μεταφέρονται οι νεκροί από το Νοσοκομείο Λεμεσού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι αστυνομικοί για την υγεία τους και οι συγγενείς θυμάτων για έλλειψη σεβασμού στους νεκρούς.

Υπό τον τίτλο «Ψαλίδι 20% σε ιδρύματα πρόνοιας» η εφημερίδα «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα ότι επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας στην αρμόδια Υπουργό για το γεγονός ότι με τις περικοπές στις χορηγίες «κουτσουρεύτηκαν»« προγράμματα των ΣΚΕ αλλά και έκλεισαν νηπιοκομικοί σταθμοί, κέντρα ενηλίκων και επαρχιακά γραφεία υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας. Σε δεύτερο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι εννέα μήνες μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει ακόμη στους απολυμένους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τους και όσα έχουν συμφωνηθεί, αλλά αντίθετα το Υπουργείο Οικονομικών τους “εκβιάζει να υπογράψουν έντυπο” ότι δεν θα κινηθούν νομικά εναντίον της εταιρείας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι έρμαιο των τραπεζών και των ξένων αρπακτικών καθιστά τους δανειολήπτες το νομοσχέδιο για πώληση δανείων σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεση τους.

Υπό τον τίτλο «`Δεν υπάρχει δωμάτιο` για τουρίστα με HIV» η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα ότι το Υπουργείο Υγείας και ο ΠΙΣ ξεκίνησαν έρευνα για τις καταγγελίες ότι Βρετανός τουρίστας με HIV δεν έγινε δεκτός για νοσηλεία και φιλοξενία κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Πάφο. Σύμφωνα με την καταγγελία, μόλις μαθεύτηκε ότι ήταν φορέας HIV του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο όπου διέμενε ενώ δεν μπορούσε στη συνέχεια να βρει νέο κατάλυμα. Επίσης ιδιωτικές κλινικές αρνήθηκαν να τον δεχτούν για νοσηλεία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ερευνητική ομάδα στο ΠΚ σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης ανακάλυψαν ένα γονίδιο το οποίο δίνει ελπίδα για την ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών φαρμάκων για πρόληψη και θεραπεία της μετάστασης καρκίνου του μαστού. Αλλού γράφει ότι δεν επετράπη στους υπαλλήλους του Τμήματος Αλιείας να μεταβούν χτες στα γραφεία τους καθώς ο ιδιοκτήτης του κτιρίου όπου στεγάζεται το Τμήμα τοποθέτησε λουκέτο στην κύρια είσοδο λόγω διαφοράς με την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το ενοίκιο.
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της