Μετάβαση Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη

 Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης για να συμμετάσχει στις εργασίες της 70ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εκεί του παρουσίας, ο κ. Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους του άλλων χωρών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει, επίσης, σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Ελλάδας και της Αιγύπτου, κατά την οποία θα συζητηθούν περαιτέρω τρόποι ενίσχυσης της τριμερούς συνεργασίας, καθώς και άλλα διεθνή και περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Όσον αφορά στις πολυμερείς επαφές, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, τη συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Κοινοπολιτείας, στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Γαλλοφωνίας, καθώς και στο «Διατλαντικό Δείπνο», ενώ θα κάνει παρέμβαση στην Υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα την επίλυση συγκρούσεων και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, της οποίας θα προεδρεύσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κ. Κασουλίδης θα παραστεί στις συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Αντιπρόεδρο και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Πρωθυπουργό της Ινδίας, τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας,  τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης, τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και τους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, ενώ θα έχει επαφές με εβραϊκές οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στη Κύπρο την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις