Αυτό θα μας πει την αλήθεια

Ο καταγραφέας πτήσης ή άλλιως μαύρο κουτί όπως έχει συνηθίσει να λέγεται, του ρωσικού Su-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά στη Συρία έχει ανακτηθεί και παρουσιάστηκε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, είπε ότι πρέπει να ανοίξει στην παρουσία διεθνών εμπειρογνωμόνων για να αποκαλύψει την αλήθεια για “την προδοτική πισώπλατη μαχαιριά", όπως τη χαρακτήρισε.
 
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού παρουσίασε το “μαύρο κουτί” στον Πρόεδρο Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα.
 

Ο Σοϊγκού δήλωσε ότι η Ρωσία διεξάγει έρευνες στην περιοχή όπου “δολοφονήθηκε” ο ένας εκ των πιλότωναπό Τουρκομάνους μαχητές, αφού πρώτα είχε καταφέρει να εκτοξευθεί από το κάθισμά του πριν το αεροσκάφος συντριβή.
Ως αποτέλεσμα αυτών των επιχείρήσεων στην περιοχή, είπε ο Ρώσος ΥΠΑΜ, τα εδάφη αυτά απελευθερώθηκαν από συρο-ρωσικές δυνάμεις ενώ μονάδα του συριακού στρατού βρήκε τα συντρίμμια του αεροσκάφους, απ’ όπου και παραλήφθηκε το μαύρο κουτί.

«Όπως αντιλαμβάνομαι, ο καταγραφέας στοιχείων πτήσης θα μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε την πορεία του Su-24 από τη στιγμή της απογείωσης του μέχρι και τη στιγμή της συντριβής," δήλωσε ο Πούτιν. "Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε πού ήταν κατά τη στιγμή της κατάρριψης”, πρόσθεσε.
 

"Αλλά ό, τι θα μπορούσαμε να μάθουμε δεν θα αλλάξει τη στάση μας απέναντι στην πράξη των τουρκικών αρχών. Θεωρούσαμε την Τουρκία όχι μόνο μια φιλική χώρα, αλλά και σύμμαχος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, και κανείς δεν περίμενε μια τέτοια κατάπτυστη, ύπουλη μαχαιριά στην πλάτη” είπε ο Πούτιν.

Στις 24 Νοεμβρίου τουρκικά F-16 κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό στα σύνορα της Συρίας. Η Τουρκία επιμένει ότι το ρωσικό Su-24 καταρρίφθηκε επειδή παραβίασε τον εναέριο χώρο της. Η Άγκυρα επίσης ισχυρίζεται ότι επανειλημμένα προειδοποιήσει το πλήρωμα του αεροσκάφους πριν από την επίθεση. Ωστόσο, ο επιζών ρώσος πιλότος, Κονσταντίν Μουρακτίν, δήλωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο Αντισυνταγματάρχης Oleg Peshkov είχε λάβει οποιαδήποτε ακουστική ή οπτική προειδοποίηση.
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών