Άμαχοι νεκροί πιθανόν από αμερικανικά πυρά

Τουλάχιστον 26 άμαχοι σκοτώθηκαν την Δευτέρα στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας από αεροπορικά πλήγματα που πιθανόν διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Επτά παιδιά και τέσσερις γυναίκες συγκαταλέγονται στα θύματα των πληγμάτων αυτών, τα οποία έπληξαν περιοχές κοντά στο χωριό αλ Χολ, το οποίο ανακατέλαβαν τον περασμένο μήνα τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αποσπώντας το από δυνάμεις Αράβων και Κούρδων ανταρτών, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.
 
"Οι επιδρομές στοχοθέτησαν το χωριό αλ Χαν, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος", δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν. "Όμως το Ντάες (ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά) δεν είναι παρών παρά στην περιφέρεια αυτού του χωριού, γι` αυτό τα θύματα είναι άμαχοι", διευκρίνισε ο ίδιος.
 
Ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να γίνεται ακόμη πιο βαρύς, προειδοποίησε η ΜΚΟ, καθώς τουλάχιστον 17 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται κάτω από τα συντρίμμια.
 
Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άρχισε να βομβαρδίζει θέσεις του ΙΚ στο έδαφος της Συρίας το Σεπτέμβριο του 2014.
 
Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ χτύπησαν τον επίσημο συριακό στρατό

Στο μεταξύ να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα μια αεροπορική επιδρομή που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σκότωσε τρεις Συρους στρατιώτες στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, η οποία είναι ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους, όπως δήλωσε ομάδα παρακολούθησης.

Η Δαμασκός χαρακτήρισε το περιστατικό ως “πράξη επιθετικότητας." Εξάλλου ήταν η πρώτη φορά που τα αεροπλάνα του συνασπισμού των ΗΠΑ έχουν χτυπήσει συριακά στρατεύματα.
Στο μεταξύ, η συριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί,13 τραυματίες, ενώ αρκετά στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν.
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών