Ψυχασθενής ο δράστης στο μετρό του Λονδίνου λέει η οικογένειά του

Η οικογένεια του Muhaydin Mire που κατηγορείται για απρόκλητη επίθεση με μαχαίρι στο σταθμό του μετρό στο Leytonstone είχε έρθει σε επαφή με την αστυνομία τρεις εβδομάδες πριν από το περιστατικό, ζητώντας βοήθεια για τον 29χρονο Mire.

Ο Mire κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας ενός 56χρονου στον οποίο το περασμένο Σάββατο το βράδυ, επιτέθηκε με μαχαίρι από πίσω, κοβοντάς τον σοβαρά στον λαιμό, μπροστά στα έντρομα μάτια κόσμου που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο μετρό.

 Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η επίθεση ήταν πράξη τρομοκρατίας, ωστόσο η οικογένεια του δράστη, περιγράφοντάς τον ως «καλό παιδί», σημειώνει πως έχει «ψυχολογικά προβλήματα» πιθανώς λόγω χρήσης κάνναβης.

Συγκεκριμένα ο αδελφός του Μοχάμεντ είπε στο Channel 4 News ότι ο Mireο μετακόμισε στη Βρετανία σε ηλικία 12 ετών, ενώ το 2007 πέρασε τρεις μήνες στο ψυχιατρείο μετά που διαγνώσθηκε να πάσχει από παράνοια.

Έπειτα όπως είπε ο αδελφός του, βγήκε από το νοσοκομείο και φαινόταν να πηγαίνει κάπως καλύτερα. Ωστόσο τα προβλήματα επανήλθαν τον περασμένο Αύγουστο, όπου ο αδελφός του άρχισε να μιλάει περίεργα και να λέει ασυναρτησίες. Έλεγε επίσης πως τη νύχτα έβλεπε δαίμονες και διάφορα άλλα πράγματα.

Η οικογένεια, είπε ο Μοχάμεντ, επικοινώνησε με την αστυνομία, και ζήτησε βοήθεια, αλλά οι αρχές τους είπαν πως δεν μπορούν να παρέμβουν εφόσον δεν έχει κάνει κακό σε κάποιον ή στον εαυτό του.

Στη συνέχεια όπως είπε, η οικογένεια αποφάσισε να τον βγάλει από τη χώρα, ενώ του είχαν κλείσει και τα εισιτήρια για την ημέρα αμέσως μετά την επίθεση.

Εξάλλου εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας παραδέχθηκε πως ένα μέλος της οικογένειας του δράστη είχε έρθει πράγματι σε επαφή με την αστυνομία περίπου τρεις εβδομάδες πριν το περιστατικό του Σαββάτου ζητώντας βοήθεια σε σχέση με κάποια θέματα υγείας που αφορούσαν τον δράστη. Ωστόσ, η Αστυνομία τους παρέπεμψε στις υπηρεσίες υγείας, όπως είπε.

Να πούμε ότι στο κινητό του Mire βρέθηκαν εικόνες και σημαίες του Ισλαμικού Κράτους, φωτογραφίες σχετικές με την επίθεση του Παρισιού, αλλά και κάποιες φωτογραφίες από μια πρόσφατη άσκηση της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται μία πιθανή ένοπλη επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε εξάλλου, πως ο δράστης την ώρα της επίθεσης στο μετρό φώναξε “αυτό είναι για τη Συρία".
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών