Ανω του 1 τρισ. δολάρια για δωροδοκίες ετησίως

Κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια γεγονός που εντείνει τη διαφθορά, αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο και αποστερεί πόρους για επενδύσεις, αναφέρει, σε ανακοίνωση του με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς, ο Επίτροπος Εθελοντισμού.
 
«Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια». Η οργάνωση εκτιμά ότι σχεδόν το 70% των χωρών σε διεθνές επίπεδο αντιμετωπίζει «σοβαρό πρόβλημα» φαινόμενων δωροδοκίας και δωροληψίας στο δημόσιο τομέα. Διαπιστώνει επιδείνωση του φαινομένου και ζητεί όπως καταβληθεί προσπάθεια για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης των εσόδων από παράνομη δραστηριότητα», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι η διαφθορά στην εποχή μας εμφανίζεται με διάφορες μορφές και επιφέρει πλήθος αρνητικών συνεπειών μεταξύ των οποίων το γεγονός ότι επιδεινώνει την φτώχεια, αναστέλλει την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και αλλοιώνει την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα πρέπει να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς και μέτρα που να συμβάλλουν στη διαφάνεια αφού η εξάλειψη της διαφθοράς και κατ’ επέκταση των επιβλαβών επιπτώσεων της είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική ευημερία των λαών. Για να επιτευχθεί μια δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και απαλλαγμένη από τη διαφθορά κοινωνία χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή όλων και κυρίως των νέων. Κάθε κράτος πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα τα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς μέσα από την καλλιέργεια πνεύματος διαφάνειας, λογοδοσίας και του κράτους δικαίου», καταλήγει.

ΚΥΠΕ 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών