Αντιδράσεις για την ανέγερση μνημίου για τους καταδρομείς

Πρόκληση αποτελεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ανέγερση μνημείου για τους καταδρομείς που πολέμησαν για την κατάλυση της Δημοκρατίας όπως προκλητική είναι και η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που καλεί τους μαθητές να επισκέπτονται το χώρο όπου ο “ολετήρας” της Κύπρου Γρίβας έζησε και έδρασε, αναφέρει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών.
 
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει, επίσης, ότι “για μας η ιστορία έχει γραφτεί με αίμα και δεν αλλοιώνεται και δεν παραγράφεται και οι Αντιστασιακοί θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση της πραγματικής ιστορίας για τη λευτεριά και επανένωση του τόπου μας”.
 
Με την ευκαιρία της 7ης Δεκεμβρίου, ημέρα της επιστροφής στην Κύπρο του Αρχιεπισκόπου και πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας, Μακαρίου, ύστερα από την αναγκαστική αυτοεξορία του από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, τονίζει ότι “το καλύτερο μνημόσυνο στον Μακάριο είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες του για τη Δημοκρατία και τη λευτεριά της πατρίδας μας”.
 
Προσθέτει ότι “την ίδια ώρα τιμούμε όλους εκείνους τους δημοκρατικούς πολίτες, που αντιστάθηκαν στο φασισμό της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’ που πολέμησαν με ηρωισμό ενάντια στο προδοτικό πραξικόπημα, υπερασπίστηκαν την νομιμότητα και τη Δημοκρατία”.
 
“Τιμούμε τους απλούς πολίτες που στο άκουσμα της φωνής του Μακάριου για αντίσταση άφησαν τις οικογένειες τους, τις εργασίες του και έτρεξαν να υπερασπιστούν την Δημοκρατία. Τιμούμε όλους τους ήρωες μας που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα για την προάσπιση της δημοκρατίας”, καταλήγουν οι Δημοκρατικοί Αντιστασιακοί.
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας