Οι ΗΠΑ χτύπησαν για πρώτη φορά τον συριακό στρατό

Μια αεροπορική επιδρομή που πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους το τελευταίο 24ωρο, σκότωσε τρεις Συρους στρατιώτες στην επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ, η οποία είναι ως επί το πλείστον υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους, όπως δήλωσε την Δευτέρα μια ομάδα παρακολούθησης.
 
Η Δαμασκός χαρακτήρισε το περιστατικό ως “πράξη επιθετικότητας." Αυτή είναι η πρώτη φορά που τα αεροπλάνα του συνασπισμού των ΗΠΑ έχουν χτυπήσει συριακά στρατεύματα.
 
Η συριακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί,13 τραυματίες, ενώ αρκετά στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν.

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας έχει καταθέσει επίσημη διαμαρτυρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις αεροπορικές επιθέσεις της αμερικανικής συμμαχίας κατά συριακών στρατευμάτων, όπως μετέδωσε το SANA, επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Δαμασκού.

«Η Συρία καταδικάζει απερίφραστα την πράξη επιθετικότητας από την αμερικανική συμμαχία που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τους στόχους του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει επιστολές στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ », ανέφερε στο SANA, το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε μέρος του στρατοπέδου Saeqa κοντά στην πόλη της Ayyash στη δυτική επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ.

Στο μεταξύ, στο Ντέιρ αλ Ζορ, μια άλλη αμερικανική επιδρομή φέρεται να σκότωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας μια γυναίκα και δύο παιδιά της, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η επαρχία Ντέιρ αλ Ζορ έχει βαρύνουσα σημασία για το Ισλαμικό Κράτος, αφού συνδέει την “πρωτεύουσά τους” Raqqa με ιρακινά εδάφη που ελέγχονται από τον ISIS, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε πετρελαιοπηγές οι οποίες και αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τους τρομοκράτες.
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό