Καμία βελτίωση στις υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας

Καμία ουσιαστική βελτίωση δεν έχει επέλθει στις παρεχόμενες υπηρεσίες στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εκτάκτων Κύπρου (ΣΕΣΙΚ), εκφράζοντας ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
 
Αντιθέτως, αναφέρει, με την αύξηση της προσέλευσης στα δημόσια νοσηλευτήρια, ο φόρτος εργασίας έχει αυξηθεί, το προσωπικό εργάζεται περισσότερες ώρες και σε πιο εντατικούς ρυθμούς, με κίνδυνο πρόκλησης λαθών.
 
«Οι υποσχέσεις για ΓΕΣΥ έχουν μετατεθεί σε βάθος τριών ετών, χωρίς να δίνονται οι λύσεις αυτές που θα επιτρέψουν να γίνει ομαλά η μετάβαση, με ασφάλεια για τους ασθενείς, αλλά και για τους λειτουργούς υγείας», αναφέρεται.
 
Αντ' αυτού, προσθέτει, επαναφέρονται θέματα όπως είναι η κάρτα ελέγχου προσέλευσης και το 68 έτος αφυπηρέτησης, θέματα τα οποία έχουν αποτελέσει στο παρελθόν σημείο προστριβών μεταξύ γιατρών του δημοσίου και κυβέρνησης και τα οποία το μόνο που εξυπηρετούν είναι να λειτουργούν ως αντιπερισπασμός στα μεγάλα προβλήματα.
 
«Αντί να αναζητούνται τρόποι να αποτραπεί η περαιτέρω φυγή ικανών γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια, αποκόπτεται το 48% της αμοιβής για υπερωριακή απασχόληση, μπαίνουν φραγμοί στην πρόσβαση σε συνέδρια στο εξωτερικό, αποκόπτεται 10% από το μισθό των συμβασιούχων, χορηγούνται 15μερα και τρίμηνα συμβόλαια σε γιατρούς που έπρεπε να είναι αορίστου χρόνου. Και όλα αυτά με τη δικαιολογία ενός πιθανού μελλοντικού ΓΕΣΥ», αναφέρεται.
 
Ο ΣΕΣΙΚ αναμένει να τηρηθούν οι συμφωνίες, να εφαρμοστούν οι δικαστικές αποφάσεις, να διορθωθούν οι παρατυπίες εις βάρος των μελών του σε θέματα αμοιβής, εργασιακής ασφάλειας, αδειών, ανέλιξης, συνταξιοδότησης. Αναμένεται επίσης υλοποίηση των σύμφωνων με την ευρωπαϊκή νομοθεσία αιτημάτων, και όχι υπαλλήλους με 15μερα συμβόλαια, χωρίς δικαίωμα σε άδεια, αναρρωτική και κανονική, με χαμηλές αμοιβές και το κυριότερο χωρίς διασφάλιση για το μέλλον.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της