Κρίνεται η τύχη των κατηγορούμενων στην υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Με την κατάθεση των τελευταίων δύο μαρτύρων κατηγορίας ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου η μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co.
 
Ακολούθως, αναμένονται οι αγορεύσεις, για το εκ πρώτης όψεως στάδιο της δίκης.

Σε περίπτωση που κριθεί από το Κακουργιοδικείο ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αθωώνονται. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κληθούν σε απολογία και η υπεράσπιση θα καλέσει τους δικούς της μάρτυρες.

Κατά την έναρξη της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, ο εκπρόσωπος της Kατηγορούσας Αρχής, Ηλίας Στεφάνου, εξέτασε τον μάρτυρα Μιχάλη Αθανασίου, υπάλληλο της Τράπεζας Κύπρου, στη βάση της πρώτης κατάθεσης, που έδωσε στους ανακριτές.

Ο κ. Στεφάνου ανέγνωσε το κείμενο της κατάθεσης του μάρτυρα, το οποίο κατατέθηκε ως τεκμήριο στο δικαστήριο με τη συγκατάθεση και των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η εξέταση επικεντρώθηκε στη συνάντηση που είχε ο μάρτυρας -ως Διευθυντής Διαχείρισης Δανείων της Τράπεζας Κύπρου- με τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, στις 7 Ιανουαρίου του 2015.

Όπως είπε ο κ. Αθανασίου, κατά τη συνάντηση θα συζητείτο κατά πόσο υπήρχε δυνατότητα αναδιαμόρφωσης του δανείου που υπήρχε στο όνομα των εταιρειών του Ρίκκου Ερωτοκρίτου.

Στη συνέχεια άρχισε και ολοκληρώθηκε η εξέταση του μάρτυρα Παναγιώτη Πελαγία, πρώην Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα, ως ποινικός ανακριτής στην υπόθεση.

Κατά την εξέτασή του ρωτήθηκε για συγκεκριμένα πρόσωπα που ανέκρινε την περίοδο αυτή και στη συνέχεια αντεξετάστηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία ορίστηκε στις 10 Δεκεμβρίου, στις 09:00.

ΚΥΠΕ 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα