«Τρομοκρατική» επίθεση με μαχαίρι και τρεις τραυματίες στο Μετρό του Λονδίνου

Ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι στο σταθμό του μετρό του ανατολικού Λονδίνου χθες το βράδυ, τραυματίζοντας τρεις πολίτες -έναν εκ των οποίων σοβαρά-, ενώ σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης φώναξε κατά την επίθεση "Αυτό είναι για την Συρία", πριν ακινητοποιηθεί από αστυνομικούς.
 
"Αντιμετωπίζουμε το συμβάν ως τρομοκρατικό περιστατικό", δήλωσε ο Ρίτσαρν Γουάλντον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Λονδίνου με ανακοίνωση του.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λονδίνου δήλωσε πως αστυνομικοί έλαβαν κλήση το Σάββατο το βράδυ (19:05 ώρα Γκρίνουιτς) για ένα περιστατικό στον σταθμό του μετρό Λέιτονστοουν, στο ανατολικό Λονδίνο, όπου ο ύποπτος φέρεται να απειλούσε πολίτες με ένα μαχαίρι.

Πρόσθεσε πως ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε όπλο τέιζερ (ηλεκτροσόκ) ενάντια στον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του ανατολικού Λονδίνου, όπου παραμένει υπό κράτηση.

Δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Sky News και της εφημερίδας London's Evening Standard ότι ο δράστης φώναξε κατά την επίθεση "Αυτό είναι για τη Συρία".

Σύμφωνα με την αστυνομία τρεις πολίτες τραυματίστηκαν από την επίθεση, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.
  
ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Live εικόνα από την Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα
Bloomberg: Έτοιμος ο Τραμπ να αναγνωρίσει την κατοχή της Κριμαίας από τον Πούτιν
Ερευνητές της Οξφόρδης υπολόγισαν βάσει ανακάλυψης της NASA την «ακριβή ημερομηνία» της Σταύρωσης του Ιησού
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο COVID προήλθε από εργαστήριο-Κατηγορεί τον Φάουτσι για σκόπιμη συγκάλυψη
Παράλυτο παιδί από την Παλαιστίνη κάηκε ζωντανό μετά από επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα
Ανάλυση: Ο Τραμπ υποσχέθηκε λύση σε 100 μέρες στην Ουκρανία, αλλά... δεν προλαβαίνει
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Δαμασκό μετά από 16 χρόνια
Στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι
Και ο Τραμπ απειλεί Ουκρανία και Ρωσία ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Ακροδεξιός ευρωβουλευτής στην Πολωνία εισέβαλε σε νοσοκομείο για να σταματήσει άμβλωση