Το ναυτικό εφοδιάζεται για προώθηση της θαλάσσιας ασφάλειας

Με στόχο την συμβολή στην προώθηση της θαλάσσιας και ενεργειακής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά και αθόρυβα για να εφοδιάσει το ναυτικό με τα κατάλληλα μέσα ώστε να ασκούμε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μας ως το ανατολικότερο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης.
 
Σε δηλώσεις στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί όπου παρέστη στον επίσημο εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη του ναυτικού, ο Υπουργός εξέφρασε «εκ μέρους της κυπριακής πολιτείας τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας προς το Διοικητή, το προσωπικό, υπαξιωματικούς και ναύτες για την υπηρεσία τους προς την πατρίδα, ειδικότερα σε μια περίοδο νέων προκλήσεων που επιβάλλουν την επαύξηση των δυνατοτήτων μας έτσι ώστε και με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να επιχειρούμε».
 
Πρόσθεσε ότι «εργαζόμαστε συστηματικά και αθόρυβα για να εφοδιάσουμε το ναυτικό με τα κατάλληλα μέσα που θα μας  επιτρέψουν να ασκούμε τις υποχρεώσεις μας αλλά και τα δικαιώματά μας ως το ανατολικότερο σύνορο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να διεξάγουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ανθρωπιστικές αποστολές, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αλλά και γενικότερα να συμβάλουμε στην προώθηση της θαλάσσιας και  ενεργειακής ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο».

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με προτάσεις για επίλυση του υδατικού ο ΔΗΣΥ-«Να μην φτάσουμε στην ημέρα μηδέν»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα με ταχύπλοα στη Νεβάδα-Σκάφος εκτοξεύτηκε στον αέρα
Μεγάλες ποσότητες καπνικών προϊόντων εντόπισε η Αστυνομία σε οχήματα Τ/κ-Επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους €4.100
Εν αναμονή της νεκροτομής για το θάνατο του 17χρονου-«Δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψη μας για προβατική συμπεριφορά»
Απολογείται ο πατέρας του 3χρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου-«Είχε να δει το παιδί δύο χρόνια»
Μετά την Ισπανία μεταβαίνει στην Πορτογαλία ο ΠτΔ με φόντο την ανάληψη Προεδρίας Συμβουλίου της ΕΕ
Ώρες αγωνίας για 39χρονο που απουσιάζει από το σπίτι του στην Αραδίππου
Υπεράντληση νερού από τα φράγματα, κενά και καθυστερήσεις στη διαχείριση του υδατικού διαπιστώνει η Ελεγκτική
Νέες ρωσικές επιθέσεις με drones στο Ντνίπρο-Μεταξύ των θυμάτων δωδεκάχρονο κορίτσι
Τα άδυτα του Κονκλαβίου-Βήμα βήμα η διαδικασία εκλογής νέου Πάπα