Με περιεχόμενο η ομιλία του ΥΠΟΙΚ στην Ολομέλεια λέει ο Περδίκης

Μετά από πολλά χρόνια ακούσαμε μια ομιλία που όντως είχε περιεχόμενο, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Υπουργού Χάρη Γεωργιάδη ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για τον προϋπολογισμό 2016.

Ανέφερε ωστόσο ότι το Κίνημα Οικολόγων σε πολλά σημεία διαφωνεί, όπως με την προσέγγιση για τους ημικρατικούς οργανισμούς και την άποψη ότι μόνο από ιδιωτικοποίηση θα υπάρχει συμφέρον και κέρδος, με τον τρόπο λειτουργίας της δημόσια υπηρεσίας, για το πώς χρηματοδοτείται η ανάπτυξη και ποιος είναι ο ρόλος του δημοσίου.

Αναφέροντας ότι συμφωνεί με τον Υπουργό ότι η αντίληψη που υπήρχε για την ανάπτυξη ήταν λανθασμένη και ότι «κτίζαμε έναν γίγαντα με ξύλινα πόδια», ανέφερε ότι για αυτό μεγάλο και σημαντικό ρόλο είχε η παράταξη η οποία σήμερα κυβερνά. Ο κ. Περδίκης είπε ότι και σήμερα «επανερχόμαστε στην ίδια συνταγή σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη» και αντιγράφουν πρακτικές του παρελθόντος.

Χαρακτήρισε ως θετική την ανακοίνωση του Υπουργού ότι επεξεργάζεται τη λίστα Λαγκάρντ για την οποία «δώσαμε μάχη στη Βουλή», αλλά και την αναφορά στην εταιρεία διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Εξέφρασε ωστόσο τη διαφωνία του με τη θέση ότι δεν πρέπει να χρηματοδοτείται αυτή από το δημόσιο, αναφέροντας ότι η εταιρεία διαχείρισης ΜΕΔ πρέπει σε μεγάλο βαθμό να χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της