Ελεύθερος ο Μπιλ Κόσμπι μετά την καταβολή 1 εκ. δολαρίων εγγύηση

Κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα μετά την νάρκωσή της με ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ το 2004, απαγγέλθηκαν την Τετάρτη στον άλλοτε αγαπημένο αμερικανό καλλιτέχνη, του οποίου η πατρική φιγούρα μέσα από τον ρόλο του στο επιτυχημένο Bill Cosbi Show έχει αμαυρωθεί από δεκάδες παρόμοιες καταγγελίες.
 
Ο 78χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε την Τετάρτη με μπαστούνι και συνοδευόμενος από δύο δικηγόρους, στο δικαστήριο της Φιλαδέλφειας, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και κατέβαλε εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων προκειμένου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στις 14 Ιανουαρίου. Ο ηθοποιός παρέδωσε το διαβατήριό του και διατάχθηκε να αποφύγει οποιαδήποτε επαφή με την καταγγέλουσσα.
 

Χαμογελώντας και ευχαριστώντας ευγενικά την Επαρχιακή Δικαστή Elizabeth McHugh στο τέλος της σύντομης ακροαματικής διαδικασίας, ο Cosby έφυγε από το δικαστήριο Elkins Park και οδηγήθηκε σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα για λήψη δακτυλικών αποτυπομάτων και καταχώρηση της υπόθεσης.
 
Βγήκε από το αστυνομικό τμήμα μετά από 10 λεπτά και έφυγε με το ίδιο μαύρο όχημα που τον μετέφερε στο δικαστήριο, χωρίς ωστόσο να προβεί σε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους που τον βομβάρδιζαν με ερωτήσεις.
 

"Σήμερα, ύστερα από την εξέταση όλων των αποδεικτικών στοιχείων, είμαστε σε θέση να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για λογαριασμό του θύματος ", δήλωσε την Τετάρτη ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας είπε ότι ο κατηγορούμενος είναι πρόθυμος να συνεργαστεί.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορείται τώρα ο Κόσμπι αφορά την 44χρονη σήμερα Andrea Constand, πρώην προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφεια, η οποία και κατηγόρησε τον ηθοποιό ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά αφού την νάρκωσε με ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ καθιστώντας την ανύμπορη να αντιδράσει, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής της στο σπίτι του το 2004.

 
Τον τελευταίο καιρό, περισσότερες από 50 γυναίκες έχουν δηλώσει ότι υπήρξαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από τον Κόσμπι, ο οποίος τους επιτέθηκε αφού τις είχε φέρει υπό την επήρεια ναρκωτικών. Οι επιθέσεις χρονολογούνται πριν από δεκαετίες.

Πηγή: reuters

 

Δειτε Επισης

Χαμενεΐ για Ραΐσι: Προσευχόμαστε να επιστρέψει, δεν θα διαταραχθεί το έργο της χώρας
Χιλιάδες ισραηλινοί διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ απαιτούν παραίτηση Νετανιάχου και επιστροφή των ομήρων
Αυτό είναι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο–Σκοτώθηκε μεταδίδουν Ισραηλινά μέσα (pics)
Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί
Δύσκολες οι συνθήκες για εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου- Αγνοούνται και διασώστες
Sky News: Θα υπάρξει μεγάλη μυστικότητα από το Ιράν για το περιστατικό με το ελικόπτερο του προέδρου
Περισσότεροι από 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου-Άγνωστη η τύχη των επιβαινόντων
Επίθεση με ουκρανικό drone εναντίον μίνιμπας στη Χερσώνα–Ένας νεκρός
BINTEO: Θρίλερ στο Ιράν-Αγνοείται ο Προέδρος λόγω αναγκαστικής προσγείωσης του ελικοπτέρου που τον μετέφερε