60% των Γερμανών θεωρούν πολύ πιθανή μια τρομοκρατική επίθεση το 2016

Πολλοί Γερμανοί εκφράζουν ανησυχίες για το νέο χρόνο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, δύο στους τρεις πολίτες αναμένουν για το 2016 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία και μόνο το 17% τις θεωρεί απίθανες.

Από την πλευρά τους και οι γερμανικές αρχές ασφαλείας βλέπουν τη χώρα να βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς τρομοκρατίας αλλά, όπως διαβεβαιώνουν ενόψει του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, δεν διαθέτουν ενδείξεις για αυξημένη ή για συγκεκριμένη απειλή.

Παρολ` αυτά σε ορισμένες πόλεις τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί αισθητά. Εκτός από την Κολωνία, η αυξημένη προσοχή των αρχών αφορά κυρίως το Βερολίνο το οποίο, όπως υπολογίζεται, αυτές τις ημέρες επισκέπτονται μέχρι και ένα εκατομμύριο τουρίστες. Μαζική αναμένεται να είναι και η προσέλευση του κόσμου σήμερα το βράδυ στην υπαίθρια εκδήλωση μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και στη Λεωφόρο της 17ης Ιουνίου.

Για όσους βρεθούν στο μεγαλύτερο ρεβεγιόν της Γερμανίας ισχύουν αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους ενώ 900 αστυνομικοί -150 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι- θα φροντίζουν για την ασφάλεια τους.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο των Αστυνομικών (DpolG) στα μέτρα αυτά θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η στοχευμένη αντιμετώπιση γνωστών για τις εξτρεμιστικές τους απόψεις Ισλαμιστών που ζουν στη γερμανική πρωτεύουσα. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Die Welt o πρόεδρος του Συνδικάτου, Ράινερ Βεντ, θα πρέπει να απαγορευτεί σε αυτά τα άτομα να επισκεφτούν αυτές τις ημέρες συγκεκριμένους χώρους, ενώ τόνισε ότι τα προληπτικά μέτρα θα πρέπει να επεκταθούν ακόμη και στη χρήση ηλεκτρονικού βραχιολιού σε όσους κρίνονται επικίνδυνοι για διάπραξη εγκληματικών ενεργειών.
ΚΥΠΕ-Ντόιτσε Βέλλε
 

Δειτε Επισης

Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
Φως στα αίτια θανάτου του 17χρονου θα δώσει η νεκροτομή-Πάει Νομική Υπηρεσία ο φάκελος της υπόθεσης
Πώς περνούν οι καρδινάλιοι τις ημέρες τους πριν το Κονκλάβιο-Τα λικέρ από το μίνι μπαρ και τα κόλπα
WSJ: Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με τη Φινλανδία-Ετοιμάζεται για σύγκρουση με το ΝΑΤΟ
Η εξήγηση πίσω από το σπάνιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο που προκάλεσε μπλάκ άουτ σε Πορτογαλία και Ισπανία
Πρωτοφανές μπλακ άουτ παρέλυσε Ισπανία και Πορτογαλία-Πού έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση
Στους 65 οι νεκροί από τη φονική έκρηξη στο Μπαντάρ Αμπάς
Εντοπίστηκε η 16χρονη τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στη Λεμεσό
Συναγερμός στη Βαλτική-Η Γερμανία «σήκωσε» Eurofighter για να αναχαιτίσουν ρωσικό πολεμικό