Καταδικάστηκε το ζευγάρι που ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Ένοχοι για την προετοιμασία τρομοκρατικής ενέργειας που ήθελαν να συμπέσει με τη δέκατη επέτειο των βομβιστικών επιθέσεων του Λονδίνου της 7ης Ιουλίου 2005 κρίθηκαν από κακουργιοδικείο της βρετανικής πρωτεύουσας ένας 25ρονος και μία 24χρονη.
 
Ο Μοχάμεντ Ρεχμάν και η Σάνα Αχμέντ Καν, που είχαν παντρευτεί κρυφά από τις οικογένειές τους, σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν εκρηκτικό μηχανισμό είτε στο μεγάλο εμπορικό κέντρο Westfield του Λονδίνου ή κάποιον σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου της πρωτεύουσας.
 
Η 24χρονη προμήθευε τον σύζυγό της με χημικές ουσίες και λιπάσματα που αγόραζε μέσω διαδικτύου, ουσίες που εκείνος μετέτρεπε σε εκρηκτική ύλη. Μάλιστα η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του 25χρονου βίντεο δοκιμαστικής έκρηξης μηχανισμού στον κήπο του σπιτιού του στο Ρέντινγκ της κομητείας Μπέρκσαϊρ κοντά στο Λονδίνο.
 
Το σχέδιο του ζευγαριού αποκαλύφθηκε λόγω αναρτήσεων του Ρεχμάν στο Twitter, όπου χρησιμοποιούσε λογαριασμό υπό το όνομα «Σιωπηλός Βομβιστής». Εκεί είχε μεταξύ άλλων ζητήσει «συμβουλή» για το κατά πόσο στόχο του θα έπρεπε να ήταν το εμπορικό κέντρο ή ο σταθμός του υπογείου σιδηρόδρομου. Είχε επίσης ανακοινώσει πως είχε παγιδεύσει το σπίτι του με εκρηκτικά για την περίπτωση που θα τον έβρισκε η αστυνομία, καθώς «κανείς δε θα εμπόδιζε τον τζιχάντ/ιερό πόλεμό του». Επίσης παρέπεμπε στο μήνυμα της Αλ Κάιντα με το οποίο η οργάνωση πανηγύριζε για τις πολύνεκρες επιθέσεις του Λονδίνου.
 
Παρά την αφέλεια των μηνυμάτων του, η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του 25χρονου δέκα κιλά εκρηκτικών υλών, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πολλά» θύματα. Παράλληλα βρέθηκαν στο κινητό του εγχειρίδια κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών, ένα μαχαίρι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσε για τους αποκεφαλισμούς ομήρων ο Τζιχαντιστής Τζον, ενώ το δικαστήριο άκουσε πώς το νεαρό ζευγάρι που έκανε χρήση ναρκωτικών διάβαζε ισλαμιστική προπαγάνδα και είχε ως είδωλο τον βομβιστή της 7ης Ιουλίου Σεζάντ Τανβίρ.
 
Κατά την τριήμερη δίκη ο Ρεχμάν κατηγόρησε την Καν ως τον πραγματικό εγκέφαλο του σχεδίου και αντιστρόφως. Η ποινή τους θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας