Οριστική απόφαση για Κοτσιάτη την ερχόμενη εβδομάδα

Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη διαχείριση του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη διαβεβαιώνει το ΥΠΕΣ μετά την σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη, του Γενικού Διευθυντή του ΥΠΕΣ, Κωνσταντίνου Νικολαΐδη, του Διευθυντή Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών, Σταύρου Μιχαήλ, του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη, του Δημάρχου Στροβόλου,  Λάζαρου Σαββίδη υπό την ιδιότητα του ως Πρόεδρου του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λευκωσίας και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι ο σκυβαλότοπος Κοτσιάτη δεν πρόκειται να κλείσει ή να μείνει χωρίς διαχειριστή και η Λευκωσία δεν πρόκειται «να κατακλυστεί από σκουπίδια», όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του Κοτσιάτη, υπό το φως υφιστάμενης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου βάσει της οποίας γίνεται μεταβίβαση αρμοδιοτήτων διαχείρισης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στα Συμβούλια Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων της κάθε Επαρχίας. Σημειώνεται ότι χθες, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και ο Προϋπολογισμός εσόδων και εξόδων του προαναφερθέντος Συμβουλίου (ΧΑΔΑ) Λευκωσίας.

Συμφωνήθηκε όπως ο Δήμος Λευκωσίας εξακολουθήσει τη διαχείριση του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2016 και το θέμα θα συζητηθεί ξανά εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στην παρουσία των Υπουργών Εσωτερικών και Γεωργίας για λήψη οριστικής απόφασης αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης του σκυβαλότοπου. Επί τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση, στη σύσκεψη έχουν ήδη εξεταστεί, προκαταρκτικά, όλα τα ενδεχόμενα  και πιθανά σενάρια που αφορούν στους τρόπους σύναψης σύμβασης διαχείρισης και λειτουργίας του σκυβαλότοπου.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραμένει πάνω από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος-Επιστρέφει το κρύο από την Τρίτη
Η σύγκρουση εξουσιών στην παιδεία, η κρίση που δεν εκτονώνεται και στη μέση τα σχολεία
Εξετάζονται διάφορα σενάρια για να αποφευχθούν οι αποκοπές νερού-«Δεν πήραμε έγκαιρα μέτρα»
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,4 εκ. ευρώ
Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η έκθεση «ELLES: Μυθολογικές Μορφές του Χθες, Δημιουργοί του Σήμερα»
ΠτΔ: Η Πολιτεία συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας
Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης
Καλοκαιρινός ο καιρός, στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό
«Αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που χρήζουν βοήθειας, δύο οι παράγοντες... Οι περιπτώσεις ιδιαίτερες»
Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα