Για «υπέρβαση εξουσίας» κατηγορεί τον Γεν. Ελεγκτή η Aρχή Ραδιοτηλεόρασης

Το Συμβούλιο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία χθες και μελέτησε τις επιστολές του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με ημερομηνίες 7 και 15 Δεκεμβρίου 2015 και μεταξύ άλλων "απορρίπτει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι υπήρξε οποιαδήποτε παραποίηση ή αλλοίωση πρακτικών από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Πετρίδη".

Σε ανακοίνωση της Αρχής αναφέρεται ότι η αλλαγή στα πρακτικά της Αρχής, στην οποία ο Γενικός Ελεγκτής βασίζει τα συμπεράσματά του στις προαναφερθείσες επιστολές του και η οποία αφορούσε στη συνεδρία με αρ. 1/2013, "έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Αρχής και λήφθηκε μετά από επανασυζήτηση του θέματος κατά τη διαδικασία επικύρωσης των εν λόγω πρακτικών".

"Οι σχετικές οδηγίες προς τους Λειτουργούς για υλοποίηση της τελικής απόφασης της Αρχής, κοινοποιήθηκαν από τη Γραμματέα του Συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ημερομ. 7/2/2013", αναφέρει.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Συμβούλιο  κρίνει ότι  "οι εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή παρεμβάσεις για αποφάσεις της Αρχής που αφορούν σε εκδικάσεις υποθέσεων, συνιστούν υπέρβαση εξουσίας και παρέμβαση στη λειτουργία και στις αποφάσεις της ανεξάρτητης Αρχής Ραδιοτηλεόρασης. Οι αποφάσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ελέγχονται μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο".
 
"Η Αρχή λειτουργεί με διαφάνεια με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Απάντηση Ελεγκτικής Υπηρεσίας 
Η σημερινή ανακοίνωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δεν αλλάζει την ουσία των καταγγελιών, αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

"Οι καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κατά του Προέδρου της ΑΡΚ που έχουν υποβληθεί στο Γενικό Εισαγγελέα αφορούν συγκεκριμένα θέματα, τα οποία δεν είναι δυνατό να σχολιαστούν στα πλαίσια δημόσιων ανακοινώσεων. Η σημερινή ανακοίνωση της ΑΡΚ δεν αλλάζει την ουσία των καταγγελιών", σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Προστίθεται ότι η μη επανεξέταση υποθέσεων κατά τηλεοπτικών σταθμών, υποθέσεων για τις οποίες οι δικαστικά ακυρωθείσες αποφάσεις της ΑΡΚ αφορούσαν πρόστιμο της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ, μπορούν να ελεγχθούν από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αφού αφορούν εξεταζόμενη απώλεια κρατικών εσόδων.

"Το δικαίωμα επηρεαζόμενων τηλεοπτικών σταθμών να προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο αν διαφωνούν με επιβληθέντα σε αυτούς πρόστιμα, ουδόλως επηρεάζει το δικαίωμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να εξετάζει κατά πόσο, ή όχι, η ΑΡΚ χαριστικώς απαλλάσσει τηλεοπτικούς σταθμούς από την επιβολή προστίμων στερώντας την Δημοκρατία από τα σχετικά έσοδα", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 20 συλλήψεις για τη φονική φωτιά στα Σκόπια-«Όλοι άρχισαν να τρέχουν προς την έξοδο»
Χτίζονται γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Πυρκαγιά σε βιοτεχνία στη Λεμεσό-Κάηκαν σωροί από παλέτα, προστατεύτηκε εργοστάσιο
Στις φλόγες οικία στην επαρχία Λευκωσίας-Ζημιές και σε αποθήκη
Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή οχήματος στη Λευκωσία-Εντοπίστηκαν από κινητά μέχρι πορτοφόλια και ταυτότητες
Πλατφόρμα που μετέφερε όχημα έπεσε σε γκρεμό οκτώ μέτρων-Στήθηκε επιχείρηση για διάσωση 35χρονου
Προανήγγειλε επαφές με Πούτιν για την Ουκρανία Τράμπ-Θα συνομιλήσουν την Τρίτη
Το παρασκήνιο της παραίτησης του υφυπουργού Καινοτομίας στην Ελλάδα-Η υπόθεση «Απόλλων» που έφερε εξελίξεις
Νεαρός έτρεχε με 121 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο-Δεν κατείχε άδεια οδήγησης
Έκαψαν όχημα 47χρονου στην Έμπα-Ψάχνουν στοιχεία για εντοπισμό των δραστών οι Αρχές