Θα τα βρούν για το θέμα του νερού στα κατεχόμενα;

Συζητούν συνεχώς με τους εταίρους τους στην “κυβέρνηση”, το ΡΤΚ, για το θέμα της διαχείρισης του νερού από την Τουρκία, δήλωσε ο “υπουργός” οικονομίας, βιομηχανίας και εμπορίου, Σουνάτ Ατούν εκφράζοντας την άποψη ότι σύντομα θα διευκρινιστεί ποια είναι η θέση του ΡΤΚ.

“Αλλά δεν υπήρχε καμία ανάγκη να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Νομίζω ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί σύντομα”. Σύμφωνα με την Κίπρις, ο κ. Ατούν μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε ότι η “κυβέρνηση” έχει δεσμευτεί προς την Τουρκία ότι η διανομή του νερού θα διεξαχθεί μέσω του μοντέλου BOT. Είχε υπογράψει ο πρώην “πρωθυπουργός” και πρόεδρος του ΚΕΕ, Ιρσέν Κιουτσιούκ πρωτόκολλο για το θέμα με τον τότε Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Ταλίπ Αταλάι και ότι αυτό το πρωτόκολλο, υπεγράφη μετά και από την “συγκυβέρνηση” ΡΤΚ – ΔΚ.

Εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή διαφορά μεταξύ των “συγκυβερνώντων” σήμερα ΡΤΚ και ΚΕΕ και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με το θέμα της διανομής του νερού από ιδιωτικές εταιρείες. Υπενθυμίζοντας ότι η BESKI, η εταιρεία που ιδρύθηκε από τους "δήμους" διεκδικεί επίσης την διαχείριση του νερού, ο κ. Ατούν δήλωσε ότι οι «δήμοι» θα επικεντρωθούν στις άλλες υπηρεσίες και μόνο στις προσλήψεις ατόμων.  

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές