Η καταιγίδα Φρανκ σαρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο

 Καταρρακτώδεις βροχές και θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν το βόρειο τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου η κακοκαιρία είχε αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι χιλιάδες κατοικίες και πολλοί πολίτες να αναγκαστούν να απομακρυνθούν με βάρκες από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, στην τρίτη μεγάλη καταιγίδα που πλήττει την περιοχή μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η Μ. Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή περίοδο ακραίων καιρικών φαινομένων και πλημμυρών τον Δεκέμβριο και οικονομικοί σύμβουλοι της PwC προειδοποιούν ότι το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Φρανκ από την χώρα αναμένεται να αυξήσει το συνολικό κόστος της κακοκαιρίας άνω των 3 δισεκατομμυρίων λιρών.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η νέα καταιγίδα σαρώνει το βόρειο τμήμα της Αγγλίας, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, με τις αρχές να εκδίδουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

Περίπου 6.700 οικίες πλημμύρισαν στη βόρεια Αγγλία την περασμένη εβδομάδα ενώ η στάθμη των υδάτων των ποταμών ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ και τρεις προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες παραμένουν σε ισχύ, κάτι που σημαίνει πως υφίσταται ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Στη Βόρεια Ιρλανδία και στην Ιρλανδία, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθυστερήσεις σημειώθηκαν στις πτήσεις και χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ στη Σκωτία τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πολίτες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στην πόλη Μπάλατερ με σωστικές λέμβους.
 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας