Γενική απεργία στην Ελλάδα ελέω Ασφαλιστικού

Γενική απεργία έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που θα φέρει νέες περικοπές στις συντάξεις. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην Κλαυθμώνος.

Ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10 π.μ. στην Πλατεία Ομονοίας, το ΠΑΜΕ, που καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό.

Στην απεργία θα συμμετέχουν συνδικάτα εργαζομένων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, η ΟΛΜΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αποχή από τα καθήκοντά τους ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης , λόγω της συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας) θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Πώς θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μεταφοράς
 
Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία. Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί. Επίσης θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.
Πηγ: News247
 

Δειτε Επισης

Την κάρφωσε 40 φορές με τέσσερα μαχαίρια-Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 44χρονης στη Θεσσαλονίκη
Διπλό μήνυμα στέλνει η παρουσία της ΕΕ στη Γενεύη-Δεν ξεκαθάρισαν οι λεπτομέρειες
Έρευνα για νέο σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο-Σφραγίστηκαν τα γραφεία δύο βοηθών ευρωβουλευτών
Αντεπιτίθεται ο Ιωάννου σε Βύρα και Γιωρκάτζη για προϋπολογισμούς Δήμων και ΕΟΑ-Πώς απαντά για αύξηση τελών
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας-Νεκρός άνδρας σε Airbnb, βρέθηκε με σακούλα στο κεφάλι και δεμένα χέρια
Καταγράφηκαν νέες ανακλήσεις οχημάτων με ΤΑΚΑΤΑ-Έγιναν πέντε χιλιάδες αλλαγές αερόσακων σε δύο εβδομάδες
Έτοιμη η ΕΦ για τη στράτευση γυναικών-Ενημέρωσε τη Βουλή για τις λεπτομέρειες ο Πάλμας
Ανοίγουν κινητά τηλέφωνα για την υπόθεση θανάτου του Βασίλη Καλογήρου
Συγκεντρώσεις φοιτητών για το δυστύχημα στα Τέμπη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Παραιτήθηκε πυροβολώντας ο σύμβουλος του ΠτΔ Σκαλιάς-«Δεν μου πάει να επιτελώ τον ρόλο της γλάστρας»