Μάλλον ο Αλάχ τους τιμώρησε παίρνοντάς τους τη λογική

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά "της ηγεσίας στην Τουρκία", κατά την ετήσια ομιλία του προς το κοινοβούλιο, κατηγορώντας την Άγκυρα για ακόμη μία φορά, ότι έχει εμπορικές σχέσεις με τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία και το Ιράκ. Υποσχέθηκε επίσης περισσότερες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ως απάντηση στην κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη Συρία.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, ο Πούτιν τόνισε ότι η οργή της Μόσχας για το συμβάν κατευθύνεται σε συγκεκριμένα άτομα και όχι στον τουρκικό λαό.

"Έχουμε πολλούς φίλους στην Τουρκία", δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι είναι  σημερινή τουρκική ηγεσία, η οποία “έχει την άμεση ευθύνη για τους θανάτους των στρατιωτών μας στη Συρία".

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία εξακολουθεί να μην μπορεί να κατανοήσει γιατί έγινε αυτή η κατάρριψη του αεροπλάνου, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο φόνος των ρώσων αξιωματικών θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για τους υπεύθυνους.

 "Εμείς δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη βοήθεια προς τους τρομοκράτες και πάντοτε θα το θεωρούμε ως τη χειρότερη προδοσία και την πιο επαίσχυντη πράξη. Στην  Τουρκία να μάθουν ποιος πυροβόλησε τους πιλότους μας στην πλάτη, και ποιοι υποκριτικά τώρα προσπαθούν να δικαιολογηθούν για τις ενέργειές τους και να καλύψουν τα εγκλήματα των τρομοκρατών”, είπε.

 "Ήμασταν έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία στα πιο ευαίσθητα ζητήματα και να προχωρήσουμε πέρα κι ​​από τους συμμάχους τους. Ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έκαναν. Προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την κυβερνητική κλίκα στην Τουρκία παίρνοντας την λογική τους," πρόσθεσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία δεν θα καταφύγει σε παλληκαρισμούς ως απάντηση στις τουρκικές ενέργειες, αλλά ούτε και θα περιοριστεί στις οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε μετά το περιστατικό. "Δεν έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης"..."αλλά οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχοντας διαπράξει αυτό το φοβερό έγκλημα, τη δολοφονία των ανθρώπων μας, θα γλιτώσει με κάποια μέτρα για τις ντομάτες του ή κάποιους περιορισμούς σε κατασκευαστικά έργα ή άλλους τομείς, πλανάται οικτρά", είπε οργισμένα.
 
Ο Πούτιν κάλεσε επίσης όλες τις χώρες που έχουν δεσμευθεί για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να εγκαταλείψουν την ιδέα ότι οι τρομοκρατικές ομάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το προσωπικό όφελος κάθε χώρας.

Τόνισε εξάλλου, ότι η άνοδος της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την ξένη ανάμιξη, όπως στην περίπτωση ορισμένων χωρών που προσπάθησαν να εκδιώξουν ανεπιθύμητους ηγέτες από χώρες όπως το Ιράκ, η Λιβύη και η Συρία.

Ο Πούτιν μιλούσε την Πέμπτη ενώπιον της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης, η οποία αποτελείται από τα δύο τμήματα, εκείνο του ρωσικού κοινοβουλίου, και εκείνο των περιφερειακών διοικητών και του υπουργικού συμβουλίου.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ