Άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών Λουρουτζιάτη

Θετική χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Λάρνακας και Πρόεδρος  του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) Ανδρέας Λουρουτζιάτης, την πρόοδο που υπάρχει στις έρευνες αναφορικά με το ΣΑΛ, προκειμένου όπως αναφέρει να «σταματήσουν να αιωρούνται σκιές και ψίθυροι» εναντίον ανθρώπων. 
 
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Λουρουτζιάτης αναφέρει πως πληροφορήθηκε «από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ενέκρινε το αίτημα της ανακριτικής ομάδας που διερευνά υποθέσεις που αφορούν το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος άρσης του απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, περιλαμβανομένων και των δικών μου».
 
Προσθέτει πως «είναι θετικό ότι υπάρχει πρόοδος στις έρευνες για τις οποίες, επιθυμία όλων είναι να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και να ανακοινωθούν τα ευρήματα, για να σταματήσουν να αιωρούνται σκιές και ψίθυροι που πλήττουν την αξιοπρέπεια και υπόληψη ανθρώπων».
 
Στη γραπτή του δήλωση ο κ. Λουρουτζιάτης υπενθυμίζει ότι «στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου για διαφάνεια και συμβολή στις έρευνες που ξεκίνησαν από την Ελεγκτική Υπηρεσία, είχα αποστείλει στις 24 Ιουλίου 2015 στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας επιστολή, παραθέτοντας πλήρη στοιχεία για όλες τις εταιρείες στις οποίες ήμουν ή εξακολουθώ να είμαι μέτοχος ή διοικητικός σύμβουλος. Επίσης γνωστοποιούσα στον Γενικό Ελεγκτή την απόφαση μου να απέχω από οποιαδήποτε συζήτηση / απόφαση μπορεί να έχει σχέση με εταιρείες που είχα ή εξακολουθώ να έχω μετοχές. Όλα τα πιο πάνω στοιχεία είχαν δοθεί στη συνέχεια και στη δημοσιότητα».
 
Ο Αντρέας Λουρουτζιάτης επανέλαβε «και σήμερα ότι γνώμονας σε όλες μου τις αποφάσεις ήταν και θα παραμείνει η διασφάλιση του συμφέροντος της Λάρνακας και των ανθρώπων της, αλλά και η φωνή της συνείδησης μου την οποία δεν νοιώθω ότι έχει παραβεί».

Πηγή ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της