161 φοροφυγάδες θα κληθούν να πληρώσουν εξαιτίας της λίστας Λαγκάρντ



Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε πολλά ενδιαφέροντα κατά την κατάθεση του προϋπολογισμού στην ολομέλεια της Βουλής. Αυτό που ξεχώρισε ήταν η ενημέρωση ότι επιτέλους κάποιοι από τους φοροφυγάδες θα κληθούν να πληρώσουν. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι μετά από έρευνα στη λίστα Λαγκάρτ ταυτοποιήθηκαν 361 λογαριασμοί με συνολικές καταθέσεις κατά το 2005-06 ύφους €827 εκ. Οι 200 περιπτώσεις αφορούν σε πρόσωπα που είτε δεν σχετίζονται με την Κύπρο είτε δεν είναι κάτοικο Κύπρου.
Από εκεί και πέρα για τους υπόλοιπους 161 έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό, και μέχρι το τέλος του μήνα θα επιβληθούν οι πρώτες φορολογίες.
Σημειώνεται ότι η λίστα Λαγκάρντ περιέχει ονόματα ατόμων με λογαριασμούς χρημάτων τα οποία ουδέποτε φορολογήθηκαν.

Την ίδια ώρα η πάταξη της φοροδιαφυγής και η φοροεισπρακτική δυνατότητα του κράτους αποτελούν βασικούς στόχους για άντληση κεφαλαίων, αλλά και για την ευρύτερα κουλτούρα δικαιοσύνης που πρέπει να υπάρχει. Ο στόχος τίθεται και μέσω του Μνημονίου από τους διεθνείς δανειστές.
 

Δειτε Επισης

Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Ξύπνησε από θόρυβο και εντόπισε άγνωστη στην οικία του-Χειροπέδες σε 36χρονου, εμπλέκεται σε διαρρήξεις
Βύρας: Τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με έθιμο λαμπρατζιών, δεν λύνεται το θέμα με ένα νομοσχέδιο
Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ
Αυτοί είναι όλοι οι όροι της συμφωνίας που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ για την Ουκρανία-«Η Κριμαία θα μείνει στη Ρωσία»
Μισθολογικές αυξήσεις και ωφελήματα διεκδικεί το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό
Ανώτερος αξιωματικός του ρωσικού στρατού νεκρός σε έκρηξη οχήματος στη Μόσχα
Ανήλικοι περιφέρονταν με βενζίνη και αναπτήρα στις τσέπες-Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο ένας