Κέρι: Η λύση του κυπριακού είναι κοντά

Με πολύ θερμό τρόπο για τα όσα εισέπραξε από τις επαφές του τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί, μίλησε ο υπουργός εξωτερικών Τζον Κέρι, μετά το τέλος των διαδοχικών επαφών του με τους δύο ηγέτες.  Όπως ανέφερε, διαπίστωσε χειροπιαστή πρόοδο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η λύση βρίσκεται κοντά, με οφέλη και για τις δύο πλευρές.  
 
Όπως είπε, εντυπωσιάστηκε από τον «Νίκο και τον Μουσταφά» που εργάζονται πολύ σκληρά για την ειρήνη. Πραγματικά, τόνισε «αξίζουν τη στήριξη μας».
 
Ο κ. Κέρι επιβεβαίωσε τα όσα μεταδίδοντας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να στηρίξουν τεχνικά και οικονομικά τη λύση, επισημαίνοντας πως τώρα είναι η ώρα της Κύπρου.
 
«Είδα επιθυμία για αλλαγή και πραγματικό πάθος για ειρήνη», ανέφερε, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους δύο ηγέτες.
 
Σημείωσε παράλληλα ότι μια λύση θα δώσει ευκαιρίες για ανάπτυξη και ευημερία και θα φέρει ξένους επενδυτές.  Η Κύπρος, πρόσθεσε μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο ενέργειας και εμπορίου.  Ο κ. Κέρι εστίασε στο ότι μια λύση στη βάση της ΔΔΟ θα καταστήσει την Κύπρο φάρο ειρήνης και σταθερότητας στην ασταθή περιοχή της Μεσογείου. 
  
 Δείτε αναλυτικά λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις της επίσκεψης Κέρι
 

Δειτε Επισης

Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Ξύπνησε από θόρυβο και εντόπισε άγνωστη στην οικία του-Χειροπέδες σε 36χρονου, εμπλέκεται σε διαρρήξεις
Βύρας: Τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με έθιμο λαμπρατζιών, δεν λύνεται το θέμα με ένα νομοσχέδιο
Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ
Αυτοί είναι όλοι οι όροι της συμφωνίας που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ για την Ουκρανία-«Η Κριμαία θα μείνει στη Ρωσία»
Μισθολογικές αυξήσεις και ωφελήματα διεκδικεί το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό
Ανώτερος αξιωματικός του ρωσικού στρατού νεκρός σε έκρηξη οχήματος στη Μόσχα
Ανήλικοι περιφέρονταν με βενζίνη και αναπτήρα στις τσέπες-Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση ο ένας