Τρομοκρατική επίθεση το μακελειό στο Σαν Μπερναντίνο;

Ο Syed Rizwan Farook, ένας από τους δύο ένοπλους δράστες της αιματηρής επίθεσης στο San Bernardino της Καλιφόρνια, προφανώς ριζοσπαστικοποιήθηκε και είχε επαφές με τρομοκρατικά στοιχεία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το CNN επικαλούμενο πηγές της Αστυνομίας.

Στο σπίτι εξάλλου του ζευγαριού, η αστυνομία βρήκε 12 βόμβες, 2.000 σφαίρες 9mm, 2.500 .223 σφαίρες τουφεκιού και εκατοντάδες εργαλεία.

Από την επίθεση 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν. Η επίθεση σημειώθηκε σε μία χριστουγεννιάτικη γιορτή του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Κομητείας του San Bernardino της Καλιφόρνια, και δράστες φέρονται να ήταν ένα ζευγάρι αραβικής καταγωγής, ο 28χρονος Syed Rizwan Farook και η 27χρονη συζυγός του, Tashfeen Malik.

Ο Farook που είχε παντρευτεί πριν δύο χρόνια, ήταν ειδικός του τομέα περιβαλλοντικής υγείας και εργαζόταν τα τελευταία πέντε χρόνια στο τμήμα όπου και έγινε η επίθεση. Φέρεται επίσης να αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας.
 


Ο Farook ήταν παρών στο πάρτι, αλλά σε κάποια στιγμή έφυγε απότομα, και σύμφωνα με κάποιους αυτόπτες μάρτυρες, φαινόταν θυμωμένος. Στη συνέχεια επέστρεψε μαζί με την Μαλίκ, μπήκε στο κτίριο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο Φαράν Χαν, σύζυγος της αδελφής του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι σοκαρισμένος και πως δεν γνωρίζει γιατί το ζευγάρι έκανε κάτι τέτοιο.

 

Συνάδελφοι του Farook εξάλλου, τον περιέγραψαν ως ήσυχο. "Λέγαμε ένα γεια αλλά ποτέ δεν είχαμε πει περισσότερα. Γενικά δεν μιλούσε πολύ σε κανένα”, δήλωσε η Griselda Reisinger, πρώην συνάδελφος του.

Ένας άλλος συνάδελφός του δήλωσε στους Los Angeles Times ότι ο Farook επισκέφθηκε πρόσφατα τη Σαουδική Αραβία για να συναντήσει μια γυναίκα που γνώρισε στο διαδίκτυο, και επέστρεψαν από εκεί ως σύζυγοι.
 
Οι δράστες που ήταν ντυμένοι με σκούρα ρούχα και οπλισμένοι με πιστόλια και ημιαυτόματα, έπεσαν τελικά νεκροί από τις σφαίρες των αστυνομικών που τους καταδίωξαν.
 

Επίσης μια τσάντα που πιστεύεται ότι ανήκει στους δράστες και βρέθηκε μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων περιείχε τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς γεμάτους με μαύρη πυρίτιδα.
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ