10.000 άτομα στην γενική απεργία για το Ασφαλιστικό

Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή να ξεπερνά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους 10.000 διαδηλωτές. Συνδικάτα, φοιτητές και παρατάξεις βάδισαν από την πλατεία Κλαυθμώνος προς το Σύνταγμα, ενώ δεν έλειψαν μικρής έντασης επεισόδια ανάμεσα σε αναρχικούς και δυνάμεις των ΜΑΤ. Νωρίτερα, μαζική ήταν και η παρουσία του ΠΑΜΕ που διοργάνωσε ξεχωριστή πορεία από την Ομόνοια, στην οποία συμμετείχαν περί τους 10.000 απεργούς.

Στις 10.00 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ, παρουσία στελεχών του ΚΚΕ, αλλά και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Η διαδηλωτές προχώρησαν προς το Σύνταγμα συντεταγμένα, ενώ η μεθοδική περιφρούρηση των μελών του ΠΑΜΕ μερίμνησε ώστε να μην προκύψουν επεισόδια.
 


Λίγο μετά τις 11.00 ξεκίνησε και η πορεία που διοργάνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, μαζί με την ΑΔΕΔΥ. Ενώ η κεφαλή της πορείας πλησίαζε στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, ομάδα αναρχικών εκτόξευσε μολότοφ προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, από όπου είχε ξεκινήσει η διαδήλωση.


Σε ό, τι αφορά στα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης, ενώ περιορισμένη ένταση προκλήθηκε και μπροστά από τη Βουλή, όταν από την πλευρά των αναρχικών εκτοξεύτηκαν μολότοφ και μικροαντικείμενα που ευτυχώς δεν πήραν πιο μεγάλες διαστάσεις.


Η πορεία ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ολοκληρώθηκε, με τους διαδηλωτές να διαλύονται προς την Ομόνοια. Οι εκτιμήσεις μέχρι αυτή την ώρα κάνουν λόγο για συνολικά 25.000 διαδηλωτές και στις δύο πορείες που διεξήχθησαν το πρωί της Πέμπτης. Διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.
 
Πηγή: News247
 

Δειτε Επισης

Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι
Χώρισαν και εκείνη απείλησε ότι θα στείλει «ροζ» βίντεο στην σύζυγό του
Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός στη Ρόδο-Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός
Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας
Νεαρός στη Θεσσαλονίκη χτύπησε τη μητέρα του και απείλησε να την σφάξει