Προσφυγόπουλα στη βουλή

Προσφυγόπουλα που διαμένουν στην Κύπρο και προέρχονται από Συρία, Ιράκ, Υεμένη, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Λίβανο, Ιράν, Σομαλία, υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο Αίθριο της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας στα παιδιά, ο κ. Ομήρου τους απηύθυνε θερμές ευχές εκ μέρους όλων των μελών του σώματος, της Βουλής για ένα χαρούμενο, δημιουργικό, ελπιδοφόρο, ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο, το 2016.

«Θέλω να ξέρετε ότι εδώ στην Κύπρο πρέπει να αισθάνεστε, σαν στην πατρίδα σας ή σαν στην δεύτερη πατρίδα σας, ότι ο κυπριακός λαός διακατέχεται από αισθήματα αγάπης για εσάς, θέλει να σας στηρίξει με κάθε τρόπο τόσο σε επίπεδο πολιτείας, του κράτους, δηλαδή, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας, της κυπριακής κοινωνίας, διότι από τα βάθη των αιώνων ο ελληνισμός υπήρξε πάντα οικουμενικός, δηλαδή δεν είχε αισθήματα ξενοφοβίας και πολύ περισσότερο ρατσισμού, άρα σας θεωρούμε μέλη της δικής μας κοινωνίας, της κυπριακής κοινωνίας», πρόσθεσε.

 

 

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «ξέρουμε ότι αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα, ξέρουμε ότι δεν θέλατε να φύγετε από τις χώρες σας, από τις πατρίδες σας, κανείς δεν θέλει να φύγει από την γη που γεννήθηκε, αλλά οι περιστάσεις, οι συνθήκες, επέβαλαν αυτή την φυγή».


«Εμείς, λοιπόν, θέλω να σας πω, σαν Βουλή των Αντιπροσώπων δίνουμε ένα μήνυμα και προς τον κυπριακό λαό και προς την κυπριακή κοινωνία και προς το κράτος, την εκτελεστική εξουσία, ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν συνθήκες άνετης διαμονής σας, χωρίς τον φόβο της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας για το μέλλον, μέχρι να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για μια ασφαλή επάνοδο στις πατρίδες σας ή για ένα άλλο προορισμό που εσείς θα κρίνετε ότι είναι ένας προορισμός ο οποίος θα σας προσφέρει συνθήκες και ασφαλούς διαβίωσης αλλά και επαγγελματικής σταθερότητας και επαγγελματικής αποκατάστασης. Να περάσετε καλά την πρωτοχρονιά και να μπείτε με αυτοπεποίθηση, και σιγουριά και αισιοδοξία στο νέο χρόνο, στο 2016», συμπλήρωσε.
 


Ο 18χρονος Sizan Aldeen, από το Ιράκ, ο οποίος διαμένει 10 χρόνια με την οικογένεια του στην Κύπρο, μιλώντας εκ μέρους όλων των παιδιών, ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής και στον κυπριακό λαό χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

«Σας ευχαριστούμε που μας καλέσατε στη Βουλή. Σας ευχαριστούμε που δώσατε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να πούμε τα προβλήματα που έχουμε. Ευχαριστούμε τον κυπριακό λαό για την φιλοξενία και την ελπίδα που μας έδωσε», κατέληξε.

Στη συνέχεια, ο κ. Ομήρου έδωσε σε όλα τα παιδιά δωροκουπόνια, συνολικής αξίας €30, από τα Public. Ακολούθησε, δεξίωση στην διάρκεια της οποίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν, κατ` ιδίαν με τον Πρόεδρο της Βουλής.

 
 

Δειτε Επισης

Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού