Οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά μας

«Η οικονομία έχει επανεκκινήσει, έστω και αν δεν το πιστεύουμε», ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, λέγοντας παράλληλα ότι «τα χειρότερα τα έχουμε αφήσει πίσω» και «οι καλύτερες μέρες είναι μπροστά μας».
Μιλώντας στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, με τίτλο «Κύπρος της Δημιουργίας, η καλύτερη Κύπρος», ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με επιχειρηματίες, αγρότες και παραγωγούς, στο πλαίσιο περιοδείας του ανά το παγκύπριο, και μίλησε για την Κύπρο της δημιουργίας και της παραγωγής , η οποία, όπως είπε, πρέπει να έρθει στο φως.
«Πιστεύω σε μια καλύτερη Κύπρο», που μπορεί να μας κάνει υπερήφανους είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ενώ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε και ντοκιμαντέρ με τις επαφές του με κάποια από τα πετυχημένα, όπως ανέφερε, δείγματα της δημιουργίας και της παραγωγής του τόπου.
Είπε παράλληλα ότι πρέπει να μειωθεί η γραφειοκρατεία, τα δανειστικά επιτόκια αλλά και τα κόστη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όπως η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα της μείωσης των φόρων στα καύσιμα.
Έστειλε εξάλλου μήνυμα στους νέους ανθρώπους και στους ανέργους, λέγοντας ότι «έχουν μέλλον στην Κύπρο».
Χαρακτήρισε λάθος το κλείσιμο του ΑΤΙ, καθώς όπως είπε «δεν μπορείς σε μια οικονομία να μην έχεις τεχνικούς και να παράγεις μόνο επιστήμονες και δόκτορες». Συμπλήρωσε ότι πρέπει να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, αλλά και να αλλάξουν οι νοοτροπίες σχετικά με τις ανάγκες της οικονομίας. «Δεν θα ακολουθήσουμε την οικονομική πολιτική της περασμένης πενταετίας» αλλά την πολιτική που θα στηρίξει τον ιδιωτικό τομέα, για να παράξει, είπε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ έκανε λόγο για εκσυγχρονιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που «έπρεπε να τις είχαμε κάνει εδώ και αρκετά χρόνια». Είπε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας υπηρεσίας, ώστε «αντί να ταλαιπωρεί, να εξυπηρετεί τους πολίτες».  

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας
Αντιδράσεις κομμάτων και πολιτικών προσώπων στην απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Σήκωσε το γάντι η Κυβέρνηση και απάντησε στα πυρά Οδυσσέα σε ΠτΔ-«Απορρίπτουμε αυτή την αντίληψη»