Νεκρός ο αιμοδιψής "Σουλεϊμάν"

Εναέριες επιθέσεις των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων σκότωσαν ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που συνδεόταν με τον «εγκέφαλο» των επιθέσεων στο Παρίσι,  Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.
 
Ο Col Steve Warren, εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε ότι ο τζιχαντιστής Charaffe al-Mouadan, ο οποίος καταγόταν από τη Γαλλία αλλά είχε βάση τη Συρία, σκοτώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στη Μοσούλη.
 
«Ο Al-Mouadan σχεδίαζε επιθέσεις στη Δύση. Θα κυνηγήσουμε τα ηγετικά στελέχη του ISIS που προσπαθούσαν να οργανώσουν επιθέσεις εναντίον της Αμερικής και των συμμάχων μας», δήλωσε ο Warren.
 
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Al-Mouadan ήταν 27 ετών και είχε το ψευδώνυμο «Σουλεϊμάν». Ήταν κοντινός φίλος του βομβιστή του Μπατακλάν Σάμι Ανιμούρ και γνωστός του Αμπαούντ. Είχε παρακολουθήσει μαθήματα σκοποβολής στο Παρίσι το 2012 και ήταν μια ιδιαιτέρως «χαρισματική» φιγούρα του Ισλαμικού Κράτους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές στράφηκαν στον Al-Mouadan, όταν αυτόπτης μάρτυρας των επιθέσεων κατέθεσε ότι άκουσε έναν από τους ενόπλους να αναφέρει το όνομα «Σουλεϊμάν».
 
Και άλλα ηγετικά στελέχη του ISIS νεκροί σε επιδρομές

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σκότωσε δέκα ηγετικά στελέχη του Ισλαμικού Κράτους με στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα, συμπεριλαμβανομένων προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους, σημείωσε ότι τον τελευταίο μήνα σκοτώθηκαν σε επιδρομές δέκα ηγετικά στελέχη της ISIS «με στοχευμένα αεροπορικά πλήγματα, ανάμεσά τους πολλούς που εμπλέκονταν στον σχεδιασμό επιθέσεων στο εξωτερικό, μερικοί από τους οποίους συνδέονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι». «Άλλοι κατάρτιζαν σχέδια για νέες επιθέσεις εναντίον της Δύσης» σημείωσαν. Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Ουόρεν, ένα από τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν ήταν ο Άμπντουλ Καντέρ Χακίμ, που συνέβαλε στην οργάνωση των επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στο εξωτερικό και συνδεόταν με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού διευκρίνισε ότι σκοτώθηκε την στη Μοσούλη του Ιράκ.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα στελέχη του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκαν ήταν ένας φίλος του Σαμί Αμιμούρ, ενός από τους καμικάζι που διέπραξαν τη σφαγή στο Μπατακλάν, που είχε πάει στη Συρία τον Αύγουστο του 2013, αφού είχε διαταχθεί έρευνα σε βάρος του στη Γαλλία αλλά είχε απελευθερωθεί με περιοριστικούς όρους, κατά τον Ουόρεν.

Πηγές: huffington post, ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ
Κατηγορούμενος περιέγραψε τον βιασμό και πώς τον έδιωξε ο σύζυγος όταν η Ζιζέλ άρχισε να ξυπνά