“Στην Τουρκία εκπαιδεύει ο ISIS τους μαχητές του”

Η Τουρκία εκπαιδεύει τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους σε στρατόπεδο που παρουσιάζεται δήθεν ως κέντρο εκπαίδευσης του ελεύθερου Συριακού Στρατού. Αυτό αποκάλυψε ένας 20χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη τον περασμένο μήνα από τον κουρδικό στρατό και έκτοτε κρατείται στις κουρδικές φυλακές.

Όπως αποκάλυψε ο κρατούμενος Αμπντουραχμάν Αμπντουλχαντί στο ρωσικό δίκτυο “Σπούτνικ” η βοήθεια της Άγκυρας προς την συριακή αντιπολίτευση δεν είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται.

Ο Αμπντουλχαντί είπε στην κάμερα του “Σπούτνικ” ότι είχε εκπαιδευτεί στην Τουρκία πριν αναλάβει την πρώτη του αποστολή για τον ISIS, σημειώνοντας πως η Άγκυρα είναι «φίλη» του ισλαμικού κράτους.  Ο αδελφός επίσης του Αμπντουλχαντί, Til Berak, εξακολουθεί να παλεύει στο πλευρό των τζιχαντιστών.

Παρόλο που οι Τούρκοι υπήκοοι αποτελούν μόνο το 10% του συνόλου των τζιχαντιστών, ωστόσο όπως ανέφερε ο κρατούμενος, η Τουρκία παίζει ενεργό ρόλο στην κατάρτιση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
 
"Τον Αύγουστο του 2014 ήμουν σε εκπαίδευση στην τουρκική πόλη των Αδάνων με έναν εμίρη του ISIL, και η εκπαίδευση αυτή κράτησε ένα μήνα ενώ σε αυτήν συμμετείχαν άλλοι 60 μαχητές και έλαβε χώρα σε ένα στρατόπεδο όχι μακριά από το αεροδρόμιο", αποκάλυψε ο Αμπντουλχαντί.

Ο συλληφθείς είπε ακόμη ότι η στρατιωτική εκπαίδευση έγινε από δύο αξιωματικούς και ένας από αυτούς μιλούσε μόνο τουρκικά, ενώ ο άλλος έκανε την μετάφραση.

"Μία φορά την εβδομάδα είχαμε εκπαίδευση στα όπλα, όπου μας έμαθαν να χρησιμοποιούμε Καλάσνικοφ, πολυβόλα και άλλα όπλα," είπε ο 20χρονος. "Εκπαιδευτήκαμε στην Τουρκία, γιατί η διοίκηση του ISIS θεωρούσε την Τουρκία ασφαλέστερο μέρος απ’ ό,τι η Συρία εξαιτίας των βομβαρδισμών εκεί", σημείωσε.

“Ενώ το στρατόπεδο δηλώθηκε επισήμως ότι είναι κέντρο εκπαίδευσης του ελεύθερου συριακού στρατού, ωστόσο και οι 60 εκπαιδευόμενοι ήμασταν μέλη του ISIS”, όπως αποκάλυψε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.
 
"Αρκετοί Σύροι εξάλλου, έφτασαν στην Τουρκία σε αναζήτηση εργασίας αρχικά, αλλά αργότερα προσχώρησαν στις τάξεις του Daesh," εξήγησε.

Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του, ο Αμπντουλχαντί ανέλαβε την συνοδεία Σύρων που ήθελαν να ενταχθούν στην ομάδα των τζιχαντιστών στα Άδανα της Τουρκίας. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των “νεοσυλλέκτων” αυτοί μεταφέρονταν όπως είπε στην πόλη Ούρφα. Τελικώς οι έτοιμοι μαχητές περνούσαν στην συριακή πόλη Ράκα και στην υπόλοιπη Συρία, μέσω Τουρκίας.

Εκτός από τη βοήθεια για την εκπαίδευση νεοσυλλέκτων, ο κρατούμενος λέει ότι είχε τοποθετηθεί στη Συρία για σύντομο χρονικό διάστημα όπου και συνελήφθη τελικά στο χωριό Ταλ Αφέρ την 1η Νοεμβρίου.

Ο κρατούμενος αποκάλυψε επίσης ότι ο ISIS παραλαμβάνει φορτηγά τα οποία είναι μεταμφιεσμένα σε πολιτικά οχήματα, και είναι γεμάτα πυρομαχικά. Ωστόσο χαμηλόβαθμοι μαχητές, όπως ο ίδιος, δεν γνωρίζουν, είπε, από πού προέρχονται όλα αυτά τα όπλα. “Έχω ακούσει βάζουν λαχανικά πάνω από κουτιά με πυρομαχικά, έτσι ώστε να μην τα εντοπίσουν τα πολεμικά αεροπλάνα", πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο με τις αποκαλύψεις του κρατούμενου τζιχαντιστή:
 

Πηγή: RT, Sputnik

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ράπερ Diddy-Κατηγοίες για εκβιασμό, σωματεμπορία και εξαναγκασμό σε πορνεία
Πέραν των 450 τραυματιών και 14 νεκροί από εκρήξεις ασυρμάτων της Χεζμπολάχ
«Αυτός μου έμαθε πώς να ναρκώνω τη γυναίκα μου, τη βιάζαμε μαζί»-Νέες αποκαλύψεις στη δίκη Πελικό
Το Βερολίνο «παγώνει» τις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για τις εκρήξεις των βομβητών στον Λίβανο
Αμαξοστοιχία παραβίασε κόκκινο και καρφώθηκε σε ακινοποιημένο τρένο–Δεκάδες τραυματίες
Το Ισραήλ μετακινεί μονάδες στα σύνορα με τον Λίβανο-«Μπαίνουμε σε νέα φάση του πολέμου»
H λίστα με τους έντεκα νεκρούς από την επίθεση στα προπύργια της Χεζμπολάχ-Ανάμεσά τους δύο παιδιά
Νεκρή τουρίστρια μετά από επίθεση καρχαρία-Έχασε το πόδι της και πέθανε από ανακοπή
Νέος συναγερμός στην Ευρώπη-Φωτιά κοντά στο Τσέρνομπιλ αύξησε τα επίπεδα ραδιενέργειας