Αρχηγός Αστυνομίας: Χωρίς παρεμβάσεις οι μεταθέσεις

Χωρίς παρεμβάσεις και με γνώμονα πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον της Αστυνομίας γίνονται οι μεταθέσεις στη Δύναμη τονίζει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Χαραυγή», ημερομηνίας 28/12/2015 με τίτλους «Εξυπηρετήσεις με επιδόματα στην Αστυνομία» και «Μαγειρεύουν προαγωγές στην Αστυνομία».

“Τη διοίκηση και διεύθυνση της Αστυνομίας, σύμφωνα με το Νόμο περί Αστυνομίας, έχει ο Αρχηγός Αστυνομίας και οι μεταθέσεις γίνονται, είτε από τον ίδιο είτε με έγκριση του ιδίου, χωρίς οποιεσδήποτε παρεμβάσεις, με γνώμονα πάντοτε το καλώς νοούμενο συμφέρον της Υπηρεσίας”, σημειώνει ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Αναφέρει, ακόμη, ότι “σε καμία περίπτωση γίνονται μεταθέσεις οποιωνδήποτε μελών μας με γνώμονα τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, ώστε να τοποθετούνται σε θέσεις που εκτελούν καθήκοντα ανωτέρα του επιπέδου του βαθμού τους, για να δικαιούνται να λαμβάνουν το σχετικό ειδικό επίδομα, ως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα”.

Εξάλλου, συνεχίζει ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, “η πολιτική και οι προθέσεις του Αρχηγού Αστυνομίας, για εμπέδωση χρηστής διοίκησης, διαφάνειας και αξιοκρατίας είναι πασιφανείς, αφού για πρώτη φορά από εγκαθιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας τίθενται σε εφαρμογή, από τις αρχές Ιανουαρίου 2016, κριτήρια σε ό,τι αφορά στις μεταθέσεις”.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας αναφέρει ότι “όσον αφορά δε, το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει καθυστέρηση των προαγωγών στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού, προσπαθώντας να βρεθούν τρόποι παραγνώρισης δικαιούχων και να `βολευτούν` εκείνοι που θέλει η ηγεσία της Αστυνομίας και ο Υπουργός, δηλώνεται κατηγορηματικά ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανυπόστατοι και αναληθείς και προφανώς γίνονται μέσα στα πλαίσια σκοπιμοτήτων”.

Προσθέτει ότι “τέτοιες πρακτικές και προσεγγίσεις είναι εκτός των αρχών, αξιών και πεποιθήσεων του Αρχηγού Αστυνομίας”.

Για ακόμη μία φορά, αναφέρει τέλος ο Αρχηγός της Αστυνομίας, “γίνεται έκκληση όπως αφεθεί η Αστυνομία μακριά από τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει τον πολυσήμαντο ρόλο της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος της κοινωνίας και του τόπου”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραμένει πάνω από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος-Επιστρέφει το κρύο από την Τρίτη
Η σύγκρουση εξουσιών στην παιδεία, η κρίση που δεν εκτονώνεται και στη μέση τα σχολεία
Εξετάζονται διάφορα σενάρια για να αποφευχθούν οι αποκοπές νερού-«Δεν πήραμε έγκαιρα μέτρα»
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,4 εκ. ευρώ
Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η έκθεση «ELLES: Μυθολογικές Μορφές του Χθες, Δημιουργοί του Σήμερα»
ΠτΔ: Η Πολιτεία συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας
Αναμένει μελέτη των Δημοσίων Έργων για να προκηρύξει διαγωνισμό για το δρόμο Πόλης-Πάφου ο Βαφεάδης
Καλοκαιρινός ο καιρός, στους 34 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Αλλάζει τις επόμενες ημέρες το σκηνικό
«Αυξάνονται τα περιστατικά παιδιών που χρήζουν βοήθειας, δύο οι παράγοντες... Οι περιπτώσεις ιδιαίτερες»
Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα