Όσα γνωρίζατε για τα Χριστούγεννα...

Οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα πήραν την θέση των κοκ και των προφιτερόλ από τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων, το ραδιόφωνο παίζει στο repeat το «Last Christmas» των Wham! και η τηλεόραση προβάλει ταινίες όπως το «Μόνος στο Σπίτι» και το «Love Actually». Για όσους ακόμα δεν καταλάβατε, ναι, ήρθαν και πάλι τα Χριστούγεννα.

Πόσο καλά όμως γνωρίζετε αυτή την γιορτή του χρόνου; Εμείς σας παρουσιάζουμε τρεις μύθους που πιθανότατα να πιστεύετε για τα Χριστούγεννα.

Η 25η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Ιησού

Μπορεί η λέξη «Χριστούγεννα» να προέρχεται από το όνομα «Χριστός» και το ρήμα «γεννώ», όμως στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει πότε γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός ως ιστορικό (και θνητό) πρόσωπο. Οι ιστορικοί και oι θεολόγοι διαφωνούν στο πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Χριστός, με τους επικρατέστερους μήνες να είναι ο Σεπτέμβριος και ο Μάρτιος.

Οι πρώτοι Χριστιανοί συνήθιζαν να γιορτάζουν την συγκεκριμένη ημέρα μαζί με την Βάπτιση του Ιησού στις 6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια). Αργότερα, η ημερομηνία μεταφέρθηκε στην 25η Δεκεμβρίου, ημέρα που οι αρχαίοι Ρωμαίοι αφιέρωναν στον θεό Ήλιο. Η αλλαγή έγινε περισσότερο για να διεξαχθεί ομαλά η μετάβαση από τον παγανισμό στον μονοθεϊσμό, καθώς επίσης επειδή ο Χριστός συμβολίζει τη «Γνώση» και την «Αλήθεια», έννοιες που συνδέουμε με το φως και τον ήλιο.

Ο Άγιος Βασίλης φορούσε πάντοτε κόκκινη στολή

O Άγιος Βασίλης, ο γενειοφόρος παππούς που φέρνει δώρα στα φρόνιμα παιδιά την ημέρα των Χριστουγέννων, εκτός από το γεγονός ότι δεν διαθέτει μόνο ένα όνομα, δεν φορούσε πάντοτε κόκκινη στολή. Πριν τον 20ο αιώνα, εικόνες του Αγίου τον έδειχναν να φορά στολές με πολύχρωμες στολές, με επικρατέστερα χρώματα το μπλε και το μωβ.

Όλα άλλαξαν όμως το 1930, όταν η Coca Cola προσέλαβε τον Αμερικανό καλλιτέχνη Haddon Sundblom για να σχεδιάσει την αφίσα της χριστουγεννιάτικης καμπάνιας της. Ο Sundblom φαντάστηκε τον Άγιο Βασίλη ντυμένο στα χρώματα της συσκευασίας της Coca Cola και έκτοτε η κόκκινη στολή του δεν άλλαξε ποτέ.

Τα Χριστούγεννα όλοι θέλουν να είναι σε σχέση

Ο κρύος καιρός του Δεκέμβρη, συν οι πολλές ώρες που περνάμε στο σπίτι, κάνουν τα Χριστούγεννα την ιδανική γιορτή των ζευγαριών μετά τον Άγιο Βαλεντίνο. Εξάλλου ποιος θέλει να εξηγεί την περίπλοκη προσωπική του κατάσταση για ακόμη μια φορά στο οικογενειακό τραπέζι; Παρόλα αυτά, το κρύο δεν θέλει πάντοτε δύο.

Σύμφωνα με στοιχεία που ελήφθησαν από την σελίδα Facebook σχετικά με τις αλλαγές της προσωπικής κατάστασης των χρηστών της, τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα (συγκεκριμένα από τις 10 Δεκεμβρίου και μετά) οι χωρισμοί είναι πολύ συχνότεροι σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Φαίνεται λοιπόν ότι την περίοδο των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι προτιμούν να είναι ελεύθεροι, καθώς, χάρη στις αμέτρητες κοινωνικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα πρόσωπα και –γιατί όχι- να ερωτευτούν.
 Πηγή huffingtonpost.gr
 

Δειτε Επισης

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος τη συνάντηση Γκουτέρες-Ταταρ
N. Χριστοδουλίδης: Οι Τούρκοι στο παρασκήνιο επιχείρησαν να αποτρέψουν το σχέδιο Αμάλθεια
Τα πρώτα λόγια της 12χρονης μετά την ενοχή του Μίχου-«Η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου»
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη