Πλοίο με «αρχαιότητες» στο λιμάνι Λεμεσού

Αρχαιολογικοί λειτουργοί θα επιβιβαστούν αργότερα σήμερα στο πλοίο με σημαία από τις Μπαχάμες, το οποίο εντοπίστηκε να ανασύρει αρχαιότητες από το βυθό μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.  Από τις προκαταρκτικές έρευνες της Αστυνομίας  δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο, το πλοίο να κατέχει τις αρχαιότητες νόμιμα. Όπως έγινε γνωστό στα ανευρεθέντα που κατέχονται και ανασύρθηκαν από βάθος 6 χιλιάδων μέτρων με ρομπότ, περιλαμβάνονται πήλινα και πορσελάνινα αγγεία, νομίσματα, αλλά και σπόροι. Όλα τα αντικείμενα φυλάσσονται σε υφάλμυρο νερό για να μην καταστραφούν, ερχόμενα σε απ’ ευθείας επαφή με τις συνθήκες της επιφάνειας.   

Το πλοίο θεωρήθηκε ύποπτο στα πλαίσια των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που λαμβάνονται το τελευταίο διάστημα στη Κύπρο, όπως και στην Ευρώπη. Η παρουσία του στην Κυπριακή ΑΟΖ κινητοποίησε τις αρχές της Δημοκρατίας. Έτσι μετά από επιχείρηση της αστυνομίας και όλων των αρμόδιων υπηρεσιών το σκάφος αγκυροβόλησε στο Λιμάνι Λεμεσού.  Από έρευνα που ακολούθησε από τα μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, εντός του πλοίου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα αρχαίων, που εκτιμάται ότι προέρχονται από ναυάγιο του 18ου αιώνα.
Το πλοίο δεν τελεί υπό σύλληψη, όμως τα 13 μέλη του πληρώματός του ανακρίνονται. Η υπόθεση διερευνάται από την Αστυνομία, σε συνεργασία με το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, την Αρχή Λιμένων, το Τελωνείο, αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας.
Μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας αλλά και την υπόδειξη από τη Κυβέρνηση όπως το θέμα τύχει λεπτού χειρισμού ώστε να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε θέμα που ενδεχομένως να διαταράξει τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή, το πλοίο δεν τελεί υπό σύλληψη.
 
 

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα