Επί ποδός στους δρόμους μέχρι τα Θεοφάνια η αστυνομία

Εκστρατεία πρόληψης των οδικών συγκρούσεων με μηδενική ανοχή στους παρανομούντες οδηγούς αρχίζει από σήμερα η Τροχαία με στόχο τον έλεγχο των οδηγών για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, ιδιαίτερα των θανατηφόρων.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι και την Ημέρα των Θεοφανίων 6 Ιανουαρίου.

«Η τροχαία κίνηση αυτές τις μέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους σε όλη την Κύπρο για έλεγχο των οδηγών αλλά και για παροχή βοήθειας» δήλωσε σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Γιαννάκης Χαραλάμπους.

Όπως εξήγησε οι έλεγχοι που θα πραγματοποιούν τα μέλη της Τροχαίας θα είναι στοχευμένοι, θα ελέγχονται δηλαδή, κυρίως οι αιτίες των θανατηφόρων συγκρούσεων, που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση χωρίς χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους και η αμελής και επικίνδυνη οδήγηση, όπως επίσης και άλλες σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.

Ξεκαθάρισε παράλληλα πως σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που σχετίζονται με θανατηφόρες συγκρούσεις και ανεξάρτητα με το εορταστικό κλίμα η Τροχαία θα είναι αμείλικτη επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στους παρανομούντες οδηγούς. Πρόσθεσε ωστόσο πως για άλλες περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν είτε συμβουλών είτε παρατηρήσεων η Τροχαία θα πράττει αναλόγως.
Ο κ. Χαραλάμπους κάλεσε όλους τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφέροντας ότι αυτές τις γιορτινές μέρες που είναι μέρες χαράς και συνεύρεσης με φίλους και συγγενείς θα πρέπει όλοι να περάσουμε καλά χωρίς να χάσουμε άλλους συνανθρώπους μας στο δρόμο.

Ο κ. Χαραλάμπους είπε ότι παρά τη μείωση που παρατηρήθηκε στις τροχαίες συγκρούσεις κατά το 2015, εντούτοις υπήρξε αύξηση των θανατηφόρων συγκρούσεων. Αναφέρθηκε στον ανθρώπινο παράγοντα ο οποίος όπως υπέδειξε, καθορίζει τις οδικές συγκρούσεις, καλώντας ως εκ τούτου όλους τους οδηγούς να επιδεικνύουν οδική συνείδηση και να εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας χωρίς παραβάσεις στο πλαίσιο αμυντικής οδήγησης.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ  
 

Δειτε Επισης

Στόχος η περαιτέρω επέκταση πολιτιστικών δεσμών Κύπρου-Γερμανίας
Πώς τοποθετούνται οι μαθηματικοί για το δοκίμιο-«Όλα τα θέματα ήταν εντός της εξεταστέας ύλης»
Επιστρέφει στα σαραντάρια η θερμοκρασία-Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση
Θα καταβάλλεται ΕΕΕ σε αιτητές ασύλου και αναγνωρισμένους πρόσφυγες μετά από πέντε χρόνια
Αναστέλλουν τα απεργιακά μέτρα οι γιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων-Καταθέτει πρόταση ο ΟΚΥΠΥ
Υπηρεσίες ανακουφιστικής φροντίδας που παρέχονται στο ΓεΣΥ
Η σημασία της ιστορικής καταγραφής σε ντοκιμαντέρ για τους Μικρασιάτες της Κύπρου
Χρήζουν αναθεώρησης τα κριτήρια για στεγαστική βοήθεια-Απορρίπτεται το 25% των αιτήσεων
Δεύτερη προκήρυξη σχέδιου για εξοπλισμό νοσηλευτηρίων από Ιατρικές Υπηρεσίες
Χαμηλά η Κύπρος στην Ευρώπη στην πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα