Κεραυνοί FBME εναντίον Κεντρικής Τράπεζας

Για παράλογες ενέργειες εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), έλλειψη διαφάνειας, μυστική ατζέντα και αποφάσεις που λήφθηκαν κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ και της Κύπρου κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η FBME με αφορμή την απόφαση της ΚΤΚ να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του κυπριακού υποκαταστήματος της τράπεζας.

Κατά την FBME από τον Ιούλιο του 2014 παρατηρήθηκε μια "απίστευτη σειρά παράλογων ενεργειών από την ΚΤΚ που ήγειραν σημαντικά ερωτήματα για την αξιοπιστία της ως ένα κρίσιμο κυβερνητικό όργανο ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους".
«Από την πρώτη μέρα, οι αποφάσεις της ΚΤΚ ήταν κατά παράβαση της νομοθεσίας της ΕΕ και της Κύπρου, και φαίνεται να κατευθύνονταν εξ ολοκλήρου από τη δική της μυστική ατζέντα» αναφέρει, προσθέτοντας ότι η "ΚΤΚ προέβη στον ισχυρισμό ότι η FBME έχει αφεθεί να χρησιμοποιείται για ξέπλυμα χρήματος, παρόλο που τα στοιχεία από ανεξάρτητους εγκληματολογικούς εξεταστές κατατροπώνουν αυτό το επιχείρημα».

«Αν και (η ΚΤΚ) δεν αναφέρει τα τεκμήρια στα οποία στήριξε τις κατηγορίες της, αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες στην FBME που έγιναν από διεθνείς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που η ίδια η ΚΤΚ διόρισε, δεν έχουν βρει κάτι επιλήψιμο», προσθέτει.

«Ομοίως, η απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου στο ΔΕΕ στο Παρίσι για να εξετάσει τους ισχυρισμούς των εναγόντων, των δικαιούχων της FBME, σε σχέση με τις αποζημιώσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα εκθέσει ακόμη περισσότερο αυτούς που μηχανεύτηκαν το σχέδιο από την αρχή» συμπληρώνει, αναφέροντας ότι «θα επιβληθούν αποζημιώσεις κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, και οι φορολογούμενοι της χώρας καθώς και οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί της θα απαιτήσουν να μάθουν ποιος προκάλεσε αυτή την καταστροφή».


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ  

Δειτε Επισης

Συνελήφθη Αζέρος ιρανικής καταγωγής στην Κρήτη-Φωτογράφιζε τις αεροναυτικές βάσεις στη Σούδα
Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει πλησιάσει τους στόχους του στον πόλεμο με Ιράν
Απέναντι στην Τουρκία πέντε αραβικές χώρες για τη στάση της για Κυπριακό στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας
Χειροπέδες σε 35χρονη που πιάστηκε με ναρκωτικά στην οικία της-Κατέγραφε παράνομα δημόσιο χώρο
Έστειλαν μήνυμα σε 54χρονο για δήθεν πληρωμή εξωδίκου και του απέσπασαν 1.600 ευρώ
Σε κλίμα αντιπαράθεσης η συνεδρία ΣΑ-«Όταν ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος της αβύσσου, οι ΗΠΑ έκαναν το βήμα μπροστά»
Η πρώτη δήλωση Χαμενεΐ μετά τις αμερικανικές επιδρομές στο Ιράν-«Η τιμωρία συνεχίζεται»
Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό-Σκηνές χάους, επιρρίπτεται στον ISIS η ευθύνη
LIVE: Εν αναμονή των αντιποίνων του Ιράν στις ΗΠΑ-Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Τραμπ
Σκέψεις για δημιουργία ιστοσελίδας που θα συγκεντρώνει όλο τον δημόσιο τομέα και ενισχύει τη «Διαφάνεια»