Ρεκόρ ζέστης στη Νέα Υόρκη παραμονή Χριστουγέννων

Ιστορικό ρεκόρ ζέστης κατέγραψε σήμερα η Νέα Υόρκη καθώς το πρωί το θερμόμετρο έδειξε 21 βαθμούς Κελσίου προς ικανοποίηση των τουριστών και των Νεοϋορκέζων, ορισμένοι από τους οποίους κυκλοφορούσαν στην πόλη φορώντας μόνο ένα μακό μπλουζάκι.
 
Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία εντός της ημέρας μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 23,3 βαθμούς στο Σέντραλ Παρκ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά εδώ και σχεδόν ενάμιση αιώνα, από το 1871.
Το προηγούμενο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας για την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν οι 17,2 βαθμοί που είχαν καταγραφεί το 1996.
Αν το θερμόμετρο δείξει όντως 23,3 βαθμούς, τότε οι Νεοϋορκέζοι θα μπορούν να λένε ότι επέστρεψαν στο καλοκαίρι: την 4η Ιουλίου στο Σέντραλ Παρκ η θερμοκρασία ήταν 23,8 βαθμοί.
Ο φετινός χειμώνας είναι ιδιαίτερα ήπιος για την αμερικανική μεγαλούπολη, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των εμπόρων που πουλάνε παλτά, κασκόλ και γάντια. Συνήθως, η μέση μηνιαία θερμοκρασία για τον Δεκέμβριο στην πόλη είναι οι 3 βαθμοί Κελσίου. Αντιθέτως, ο περσινός χειμώνας ήταν ιδιαίτερα κρύος και με πολλές χιονοπτώσεις.
ΠΗΓΗ: Naftemporiki
 

Δειτε Επισης

Κλιμακώθηκε η κόντρα ανάμεσα σε Τραμπ και Μασκ-«Εκτροχιάστηκε, γελοίο το νέο κόμμα του»
Σχεδόν 80 οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Σβήνουν οι ελπίδες για τα δέκα κορίτσια που αγνοούνται
Δυο πυραύλους εκτόξευσαν οι Χούθι κατά του Ισραήλ-Ήχησαν σειρήνες σε διάφορους τομείς της επικράτειας
ΒΙΝΤΕΟ: Πάνω από 80 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, προειδοποίηση για νέες καταιγίδες
Κυπριακό, Μ. Ανατολή, λειψυδρία και πυρκαγιές στην ατζέντα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ αυτή την εβδομάδα-Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου
Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά