Ο ISIS σκότωσε 9 μαθήτριες στη Συρία

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σκότωσε εννέα μαθήτριες σε επίθεση σε σχολείο. Η επίθεση διαπράχθηκε με βόμβες σε σχολείο σε περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Συρίας.
 
Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι εννέα μαθήτριες σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν.
 
Στο μεταξύ, οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί η ρωσική πολεμική αεροπορία στη Συρία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.132 ανθρώπους και σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων ήταν άμαχοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία.
 
Από την έναρξη των επιχειρήσεων της Μόσχας στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν σκοτωθεί από τα πλήγματα αυτά 598 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και περισσότεροι από 824 μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη χώρα αυτή αλλά και άλλων ανταρτικών οργανώσεων.
 
Το Παρατηρητήριο, που βασίζει τις πληροφορίες του σε ένα ευρύ δίκτυο γιατρών και ακτιβιστών στη Συρία, ανέφερε ότι έχει καταγράψει τους θανάτους 710 πολιτών. Από αυτούς, 161 ήταν παιδιά κάτω των 18 ετών και 104 ήταν γυναίκες.
 
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι παρενέβη στον πόλεμο της Συρίας έχοντας ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή. Ομως η Δύση και η συριακή αντιπολίτευση την κατηγορούν ότι επικεντρώνει τους βομβαρδισμούς της στους μετριοπαθείς αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Aσαντ.
 
 

Δειτε Επισης

Βία στα σχολεία και στελέχωση των ΚΙΕ θέτουν ενώπιον Χριστοδουλίδη οι καθηγητές
Ποιος είναι ο Μοχάμαντ Μοχμπέρ, ο υπηρεσιακός πρόεδρος του Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί
Νεκροί και επίσημα ο Πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν-Εικόνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου
Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί
Συνεχίζονται οι σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα-Νέα έκκληση Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός
Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Ραΐσι και ο ΥΠΕΞ στη συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ ενημερώνει Νετανιάχου για τη «δυνατότητα» συμφωνίας με Σ. Αραβία
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο προς τον Κόλπο του Άντεν
Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια για έρευνες διάσωσης Ρέισι
Ενδείξεις πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο