Ιδού οι αλλαγές σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων

Ρυθμίσεις για διευκόλυνση της καταβολής των τελών αδειών κυκλοφορίας, καθώς και μειώσεις στα τέλη  διπλοκαμπίνων και μονοκαμπίνων ανάλογα με τα cc, προνοεί, μεταξύ άλλων, η σχετική νομοθεσία.

Όπως δήλωσε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγκοινωνιών Αντώνης Αντωνίου, η πρώτη αλλαγή αφορά ιδιοκτήτες μηχανοκίνητων οχημάτων, στους οποίους θα δίνεται η δυνατότητα να καταβάλουν το τέλος κυκλοφορίας του οχήματος τους σε τέσσερις ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις. Η έναρξη της ισχύος του νόμου θα είναι η πρώτη Ιουλίου του 2016 ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο τμήμα οδικών μεταφορών να προχωρήσει τις αλλαγές του λογισμικού προγράμματος.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά οχήματα, που κατατάσσονται στην κατηγορία ελαφρού φορτηγού (διπλοκάμπινα-μονοκάμπινα), τα οποία φέρουν μηχανή κυβισμού από 1650cc έως 2250cc και θα καταβάλλουν τέλος 7 σεντ ανά κυβικό εκατοστό της μηχανής (αντί 10 σεντ, που ήταν σήμερα).

Η επόμενη αλλαγή αφορά το μέγιστο τέλος κυκλοφορίας για ιδιωτικά βενζινοκίνητα οχήματα τύπου σαλούν, τα οποία έχουν εγγραφεί πριν τις 24 Νοεμβρίου του 2003 και καθορίζεται στα 300 ευρώ (μέγιστο) το χρόνο (ίσχυε μόνο για τα πετρελαιοκίνητα).

Επιπλέον, η επιβάρυνση του 10%, που επιβάλλεται σε περίπτωση, που το τέλος κυκλοφορίας δεν καταβάλλεται εντός της καθορισμένης προθεσμίας, η επιβάρυνση θα αφορά το υπολειπόμενο του οφειλόμενου τέλους και ολόκληρο το ετήσιο τέλος.

Επίσης, με βάση τον νόμο, δίνεται η δυνατότητα, ώστε τα καθυστερημένα τέλη, τα οποία προκύπτουν πριν την 1η Ιανουαρίου του 2016 για οχήματα, τα οποία έχουν διαγραφεί (δεν πλήρωσαν άδεια κυκλοφορίας για 3 χρόνια), μπορεί να καταβληθούν σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις και να επανεγγραφούν.  Σημειώνεται ότι η επανεγγραφή στοιχίζει 150 ευρώ. 

Στόχος να διευκολύνουμε τις επανεγγραφές οχημάτων, δήλωσε ο Αντώνης Αντωνίου.

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα