«Αφήστε τον Ακάμα…ακάμωτον» (φωτογραφίες)

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησαν περιβαλλοντικές οργανλώσεις με  στόχο να αποτρέψουν την έγκριση της διυπουργικής πρότασης για το διαχειριστικό σχέδιο Ακάμα, που προβλέπει τον απεγκλωβισμό των ιδιωτικών περιουσιών στην περιοχή.

 

 

 

 

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν ότι αν εγκριθούν οι εισηγήσεις της Διυπουργικής Επιτροπής από το Υπουργικό Συμβούλιο, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση και κατακερματισμό του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, όπως ακριβώς έγινε στο παρελθόν και με τα όρια της Περιοχής Προστασίας της Φύσης Natura 2000.

Παράλληλα, τονίζουν ότι η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής στρέφεται ενάντια στο δημόσιο συμφέρον. Για το λόγο αυτό καλούν όλους να ταχθούν στο πλευρό τους και να απαιτήσουν συλλογικά και δυναμικά τη διαφύλαξη του Ακάμα.
Ζητούν την ανακήρυξη ολόκληρης της περιοχής σε Πάρκο Βιόσφαιρας της UNESCO, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας ολόκληρου του Ακάμα και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων.
 
 

Δειτε Επισης

Τις προκλήσεις της Κύπρου στη συνδεσιμότητα επισήμανε ο Βαφεάδης ενώπιον του Συμβουλίου της ΕΕ
«Μία ζωντανή μαρτυρία αγώνα, ένα ύμνο αντοχής»-Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Έπρεπε να ζήσω ό,τι δεν έζησα»
Ενισχυμένα μέτρα του Τμήματος Δασών για πυρκαγιές από 1η Απριλίου-Στη μάχη και τρία πτητικά μέσα
Προτεραιότητα η εξασφάλιση προσιτής στέγης για όλους-«Η ραχοκοκαλιά της οικονομίας ο τομέας των ακινήτων»
Τον στρατηγικό σχεδιασμό του για το 2025-2027 κατέθεσε στην Επ. Παιδείας ο ΚΟΑ
Ένταση στην Επ. Θεσμών-Αποχώρησε από τη συνεδρία η Χαραλαμπίδου μετά από ανάρμοστο σχόλιο Θεμιστοκλέους
Οι προϋπολογισμοί του Πανεπιστημίου Κύπρου και Ανοικτού Πανεπιστημίου ενώπιον της Επ. Παιδείας
Νομικό κενό για την υποχρέωση σχολείων να ενημερώνουν αν δεν πήγε το παιδί-Ψάχνει λύσεις η Βουλή
Διαμαρτυρία τ/κ συντεχνίας στα κατεχόμενα κατά παρέμβασης Τουρκίας στην παιδεία
Πρόταση Νόμου για υποχρεωτική εγκατάσταση αποθηκευτικών συστημάτων στα έργα ΑΠΕ κατέθεσε ο Γιακουμής