Ο κόσμος αρνείται να πληρώσει τα πρόστιμα

Στα 42.262.816 ευρώ υπολογίζονται τα καθυστερημένα έσοδα των Επαρχιακών Δικαστηρίων καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το 2013 της τάξης του 9%.
Όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας στις 31.12.2014 τα καθυστερημένα έσοδα των Επαρχιακών Δικαστηρίων, ανέρχονταν σε €42.262.816 σε σύγκριση με €38.503.032 στις 31.12.2013, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση κατά 3.759.784 ή ποσοστό 9,8% . Τα εν λόγω έσοδα αφορούν σε πρόστιμα που επιβάλλονται από τα Δικαστήρια και σε έσοδα από επιδικασθέντα έξοδα, για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα ποινικών υποθέσεων και τα οποία όμως παραμένουν ανεκτέλεστα. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση για το 2014, το ύψος των καθυστερημένων εσόδων από ανεκτέλεστα εντάλματα ποινικών υποθέσεων συνεχίζει να παρουσιάζει, διαχρονικά, σημαντική αύξηση.
Επίσης εντοπίστηκαν λάθη και παραλείψεις στην ετοιμασία των καταστάσεων καθυστερημένων εσόδων, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η επιβεβαίωση του ακριβούς ποσού των καθυστερημένων εσόδων.

Καθυστερημένα έσοδα και στη Νομική Υπηρεσία
Οι εκθέσεις καθυστερημένων εσόδων δεν περιλαμβάνουν τις οφειλές που προέκυψαν από έξοδα προσφυγών και αγωγών που επιδικάστηκαν για πληρωμή από ιδιώτες, εταιρείες και αλλοδαπούς, αλλά περιλαμβάνουν μόνο τα υπόλοιπα καθυστερημένων εσόδων τα οποία αποκόπτονται με δόσεις από τους μισθούς ή συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με κατάλογο που καταρτίστηκε από τη Νομική Υπηρεσία, μέχρι τον Νοέμβριο 2014 οφειλόταν ποσό ύψους €761.464, που αφορά σε οφειλές 1084 αλλοδαπών λόγω προσφυγών/εφέσεων που επιδικάστηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο υπέρ της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα ημερ. 25.6.2014, η είσπραξη των επιδικασθέντων εξόδων από τους αλλοδαπούς είναι αδύνατη, καθότι οι περισσότεροι έχουν απελαθεί και όσοι βρίσκονται στην Κύπρο δεν μπορούν να εντοπιστούν, και ως εκ τούτου, εισηγήθηκε τη διαγραφή των οφειλομένων προς τη Δημοκρατία ποσών. Η Τεχνική Επιτροπή Διαγραφής Μη Εισπράξιμων Δημοσίων Χρημάτων, Αξιών και Υλικών στη συνεδρία της ημερ. 2.10.2014 ενέκρινε τη διαγραφή των επιδικασθέντων εξόδων ύψους €662.313.

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Παρέμβαση ΟΑΣΕ για νομοσχέδιο για ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων-Εκδίδει νομική άποψη, έτοιμος να έρθει Κύπρο
Υπεραμύνεται των ενεργειών του για το νομοσχέδιο για fake news ο Τορναρίτης-«Είναι για τους αδύναμους»
Έφυγε ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Μαχαιριώτης που έδωσε το ράσο του στον Αυξεντίου
Αυξητική η τάση στο ποσοστό νέων μολύνσεων από ηπατίτιδα στην Κύπρο-Καταρτίστηκε Εθνικό Σχέδιο Δράσης
Έκκληση για προσωρινή απαγόρευση θήρευσης τρυγονιού από BirdLife Cyprus
Μ. Ευαγγέλου: Η αντιμετώπιση υπογεννητικότητας προτεραιότητα Κυβέρνησης