Σωτηρία, με τεχνητή καρδία, 58χρονου καρδιοπαθή, στο νοσοκομείο Hadassah

Ο καθηγητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ Δρ Oz Shapira, επικεφαλής της Καρδιοθωρακικής Μονάδας, έσωσε τον 58χρονο Zion Farjan από βέβαιο θάνατο, όταν του εμφύτευσε τεχνητή καρδιά μετά που ο ασθενής υπέστη σοβαρό καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Shapira, γνώρισε για πρώτη φορά τον ασθενή όταν τον κάλεσαν για να γνωμοδοτήσει επί της κατάστασης της υγείας του. Ο ασθενής μόλις είχε υποστεί καρδιακή προσβολή, είχε αρρυθμίες και καθώς η κατάσταση του επιδεινωνόταν, εισήλθε στο στάδιο της οργανικής ανεπάρκειας. «Όταν πήγα στο Ιατρικό Κέντρο Ziv στην πόλη Safed, συνάντησα έναν άντρα που βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού», διηγείται ο Shapira. Ο καθηγητής του Hadassah, σε συνεννόηση με τους συναδέλφους του, ανακοίνωσε στην οικογένεια του ασθενή ότι το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να τον μεταφέρουν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Hadassah, όπου και παρέμεινε σε μηχάνημα υποστήριξης ζωής.

Ο αριστερός θάλαμος της καρδίας του Zion ήταν ο πιο αδύναμος, έχοντας υποστεί ζημιά από προηγούμενες καρδιακές προσβολές. Στο Hadassah, ο καθηγητής Shapira και η ομάδα του κατάφεραν να σταματήσουν την επιδείνωση και να επαναφέρουν τον ασθενή στις αισθήσεις του, χωρίς πλέον να χρειάζεται υποστήριξη αναπνοής. Όπως εξήγησε ο καθηγητής Shapira, «αποφασίσαμε να εμφυτεύσουμε μια τεχνητή καρδία. Μέχρι στιγμής η εγχείρηση ήταν επιτυχής και ο ασθενής μπορεί να κινείται στην μονάδα. Βρίσκεται σε αναμονή για μεταμόσχευση καρδίας αλλά η τεχνητή καρδία θα γεφυρώσει το χάσμα μέχρι τότε», δήλωσε.

Ο επικεφαλής της Καρδιοθωρακικής Μονάδας πρόσθεσε: «Στο Hadassah μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις πιο πολύπλοκες διαδικασίες, χάρη σ’ ένα εύρος διακεκριμένου προσωπικού, που παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα. Μπορούμε να δώσουμε την ελπίδα πίσω ακόμα και στους πιο άρρωστους ασθενείς, από το Ισραήλ και όλο τον κόσμο».

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah (www.hadassah-med.com) των Ιεροσολύμων είναι σήμερα ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομειακά κέντρα αλλά και κέντρα ιατρικής έρευνας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Παρέχει ιατρική περίθαλψη και θεραπεία σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, από όλο τον κόσμο, κάθε χρόνο. Μεγάλος αριθμός ασθενών από την Κύπρο και την Ελλάδα επισκέπτονται, κάθε χρόνο, το Hadassah για διάγνωση ή για θεραπείες, πολλές από τις οποίες προσφέρονται μόνο από το νοσοκομείο αυτό.

Ο ιατρικός οργανισμός iMER (www.imer.biz) είναι το διεθνές γραφείο ασθενών του Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ. Η iMER, με γραφεία στην Κύπρο, Αυστρία, Γερμανία, Ισραήλ, Ρωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία, σε συνεργασία με το Hadassah, προσφέρει υπηρεσίες αξιολόγησης της κατάστασης ενός ασθενούς, ετοιμασίας σωστού ιατρικού πλάνου και παραπομπής στο ανάλογο τμήμα του Hadassah.

 

Δειτε Επισης

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ ενημερώνει Νετανιάχου για τη «δυνατότητα» συμφωνίας με Σ. Αραβία
Οι Χούθι εκτόξευσαν πύραυλο προς τον Κόλπο του Άντεν
Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε βοήθεια για έρευνες διάσωσης Ρέισι
Ενδείξεις πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο
ΒΙΝΤΕΟ: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη-«Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Τα στοιχήματα των κομμάτων του Κέντρου, ο κίνδυνος της χαμένης ψήφου και η σειρά κατάταξης
Συντονίζουν ενέργειες για την Εθνική Στρατηγική για ορεινά και θέτουν προτεραιότητες στη διυπουργική
Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν τις παγίδες θανάτου οι μοτοσικλετιστές-«Λάδια, χαλίκια, πασαλάκια παντού»
Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ραϊσί-Βρέθηκε μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ, διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος