Αυστρία: Σύλληψη 2 νεαρών Σύρων, υπόπτων για τρομοκρατία

  Δύο νεαροί αδελφοί από τη Συρία έχουν συλληφθεί σε στρατόπεδο προσφύγων στη νότια Αυστρία ως ύποπτοι πως ανήκουν σε τρομοκρατικές ομάδες, δήλωσαν οι διωκτικές αρχές την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 16 και 18 στην περιοχή Λιμπνίτζ, στην πολιτεία Στύρια, την περασμένη Πέμπτη μετά από πληροφορίες που έλαβαν από τις γερμανικές αρχές, ανακοίνωσε το γραφείο του Εισαγγελέα στην πόλη Γκράτζ.

Ενώ ο νεαρότερος από τα δύο αδέλφια κατηγορείται ότι ανήκει στην ομάδα Ισλαμικό Κράτος, οι αρχές θεωρούν ότι ο μεγαλύτερος αδελφός πολέμησε με την παραστριωτική ομάδα Αχράρ αλ-Σαμ, προστίθεται.

Ο ισχυρισμός είναι ότι οι δύο αδελφοί πολέμησαν ο ένας εναντίον του άλλου κατά τη διάρκεια του εμφύλιου στη Συρία, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει το θάνατο σε πάνω από 250.000 ανθρώπους και έχει ωθήσει εκατομμύρια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τότε που ξέσπασε το Μάρτιο του 2011.

Οι δύο νεαροί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων του φόνου και των βασανιστηρίων, αναφέρουν οι Αυστριακές διωκτικές αρχές, προσθέτοντας ότι ένας τρίτος αδελφός έχει ήδη συλληφθεί στη Γερμανία.

Οι συλλήψεις πιθανόν να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον ήδη έντονο δημόσιο διάλογο για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί η χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από το 1945.

Η Αυστρία, των 8,5 εκατομμυρίων, αναμένεται να πρέπει να χειριστεί 95.000 αιτήσεις ασύλου ως το τέλος του χρόνου σε σχέση με 28.000 για ολόκληρο το 2014.

Πολλοί από τους αφιχθέντες είναι ασυνόδευτα αγόρια και νεαροί άντρες, γεγονός που έχει προκαλέσει τις προειδοποιήσεις από πλευράς των δεξιών και συντηρητικών πολιτικών ότι η ροή των προσφύγων πιθανόν να αποτελέσει απειλή στην εθνική ασφάλεια της χώρας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Αίγυπτος προτείνει μεσοπρόθεσμη συμφωνία εκεχειρίας με απελευθέρωση 20-40 ομήρων
Στο Λονδίνο εκλήθη ο Ρώσος πρεσβευτής μετά τη σύλληψη για υπόθεση εμπρησμού που σχετίζεται με την Ουκρανία
Επιστρέφει στα δημόσια καθήκοντα ο βασιλιάς Κάρολος
Μία 60χρονη στέφθηκε Μις Μπουένος Άιρες-«Εκπροσωπώ νέο παράδειγμα στα καλλιστεία»
Για ναζιστική νοοτροπία κατηγορεί τον Νετανιάχου ο Ερντογάν
Δασκάλα παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον σύντροφό της και τον έθαψε στον κήπο
Επίσημο τέλος στο κέντρο παρακολούθησης της εκεχειρίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Επείγουσα εκκένωση δύο νοσοκομείων στο Κίεβο υπό τον φόβο ρωσικών επιδρομών
Η Σαουδική Αραβία θα φιλοξενήσει Άραβες και Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για συνομιλίες για τη Γάζα
Ανέβαλε το ταξίδι του στην Ουάσινγκον ο Ταγίπ Ερντογάν