Από την Τσετίν Καγιά στην ΕΠΑ Λάρνακας, ένας Τ/κ 90χρονος θυμάται…

Ο Οσκάν είναι ένας 90χρονος Τουρκοκύπριος, ο οποίος διατηρεί μπακάλικο στην κατεχόμενη Λευκωσία. Στα νιάτα του ήταν ποδοσφαιριστής στην ΕΠΑ Λάρνακας (Ένωσις Πεζοπορικού ΑΜΟΛ). Μιλά στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ και αναπολεί τις στιγμές με τους συμπαίκτες του στην Ελληνοκυπριακή ομάδα, καθώς και τους αγώνες εναντίον μεγάλων ομάδων, όπως ο ΑΠΟΕΛ.
 
Έπαιζε στην ΕΠΑ το 1952-53 μαζί με Ε/κ και Αρμένιους. Πριν από την ένταξη του στο δυναμικό της ΕΠΑ και ενώ ήταν ακόμη μαθητής στην Αγγλική σχολή, έπαιζε στην Τσετίν Καγιά. Παρόλα αυτά, όπως ο ίδιος λέει, ευγενής του πόθος ήταν να παίξει με την ομάδα, την οποία θαύμαζε, την ΕΠΑ. «Θυμάμαι όταν παίζαμε στον τελικό κυπέλλου εναντίον της Τσετίν Καγιά και κερδίσαμε 2-1», δήλωσε.
 
«Όταν ήμουν μαθητής στην Αγγλική Σχολή έπαιζα στη Τσετίν Καγιά, αλλά είχα στο νου μου πάντα ότι θέλω να παίξω κάποια μέρα στην ΕΠΑ», σημειώνει ο Οσκάν.

Ξεχωρίζει και θυμάται με συγκίνηση τους συμπαίκτες του Χειμώνα, Ντικράν, Κιλίς και Τερζιάν και τονίζει ότι δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα, ως Τ/κ, μέσα στην ΕΠΑ.

Μάλιστα, θυμάται ο Οσκάν, συγκεκριμένη αθλητική εφημερίδα της εποχής, «μας χαρακτήρισε ως την καλύτερη πεντάδα της Κύπρου. Τον Χειμώνα, τον Κιλίς, τον Τερζιάν, τον Οσκάν και τον Ντικράν». 
 
 
Πεθύμησα  εκείνες τις εποχές, λέει και προσθέτει, ότι μετά το 1974 ήθελε να επισκεφθεί τον Χειμώνα, όμως δεν επιτρεπόταν και ως εκ τούτου, του έστειλε ένα γράμμα μέσω ενός άντρα  Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρει: «Όταν παίζαμε στην ΕΠΑ (1952), ο Χειμώνας ήταν 33 χρονών κι εγώ 17μιση. Με αγαπούσε σαν τον μικρό του αδελφό. Ο άντρας των Ηνωμένων Εθνών, όταν επέστρεψε, μου έφερε φωτογραφίες του Χειμώνα και μου είπε ότι ο Χειμώνας έκλαιγε καθώς διάβαζε το γράμμα, που του έστειλα».
 


«Θυμάμαι, έναν αγώνα μεταξύ ΕΠΑ -Ανόρθωσης. Μα τι  ωραίο ματς ήταν εκείνο. Από εκείνη την ώρα ήθελα να τελειώσω την αγγλική σχολή για παίξω στην ΕΠΑ».


Ο πρώτος μας αγώνας ήταν με τον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο κερδίσαμε 3-0, θυμάται ο Οσκάν.
 

Οι ομάδες, που ξεχωρίζει σήμερα για τη δυναμική τους είναι ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ (η παλιά του ομάδα όπως λέει), ο Απόλλων, η Ανόρθωση, ενώ «η Ομόνοια είναι πολύ πίσω». Παρακολουθώ μέχρι και σήμερα τη βαθμολογία, επισημαίνει ο 90χρονονς Οσκάν.
 

  

 

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Χατζηαποστόλου 


Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα