Στις 19 Ιανουαρίου οι τελικές προσφορές για Λιμάνι Λεμεσού

Το Υπουργείο Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων αποστέλλει σήμερα στους ενδιαφερόμενους επενδυτές τα τελικά έγγραφα του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού και θα ζητήσει την υποβολή των τελικών προσφορών στις 19 Ιανουαρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, Αλέκος Μιχαηλίδης.

«Θα τους αποστείλαμε σήμερα το απόγευμα τα τελικά έγγραφα του διαγωνισμού για να μας καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους στις 19 Ιανουαρίου», ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης.

Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς έχουν μειωθεί στους 17 από τους 33, καθώς πολλοί έχουν αποσυρθεί από τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία προνοεί την παραχώρηση τριών αδειών εκμετάλλευσης, μία για το σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, μία για τις θαλάσσιες υπηρεσίες και μία για το σταθμό γενικού εμπορίου.

Με βάση τους όρους του διαγωνισμού, θα επιλεγεί ο υψηλότερος προσφοροδότης, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία αποκρατικοποίησης θα ολοκληρωθεί εντός του α` τριμήνου του 2016 με την παραχώρηση της άδειας/αδειών.
 
 

Δειτε Επισης

Ολοήμερο και υποδομές στα αιτήματα που έθεσαν γονείς προδημοτικής στην Επ. Παιδείας
Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δυτική λωρίδα της Τσερίου
Συννεφιές, βροχές και σκόνη στο μενού του καιρού-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των ψεκασμένων οστών αγνοουμένων-Έγινε η πρώτη ταυτοποίηση μετά από 46 χρόνια
Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές