Μιλλιετ: Κινέζος επενδυτής χτίζει επαύλεις στο Τρίκωμο

Για κινέζικο χωριό που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Τρικώμου γράφει η Μιλλιέτ καθώς ο Κινέζος επενδυτής, Youfei Ma φέρεται να υπέγραψε συμφωνία με την τ/κ εταιρεία Noyanlar για την κατασκευή σπιτιών και 52 επαύλεων που θα πωλήσει μόνο σε Κινέζους.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του ομίλου Noyanlar, Αχμέτ Νογιάν ανέφερε ότι το γεγονός πως ο Κινέζος επέλεξε την “βόρεια” Κύπρο για επένδυση δείχνει πως υπάρχει πίστη και στην διαδικασία λύσης.

Ο “δήμαρχος” Τρικώμου, Χασάν Σαντίκογλου μίλησε για μεγάλο γεγονός για την επαρχία και πως “ο κόσμος άρχισε να μας βλέπει” και πως ως τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανοικτή σε επενδύσεις.

Το έργο θα κατασκευαστεί σε μια έκταση 26 στρεμμάτων που έχει ήδη αγοραστεί από τους Κινέζους, προστίθεται στο δημοσίευμα, οι επαύλεις έχουν ήδη αρχίσει να χτίζονται και έξι πωλήθηκαν ήδη σε οικογένειες Κινέζων. Η εταιρεία Noyanlar άρχισε εργασίες για άνοιγμα γραφείων στο Ιράν και το Ισραήλ, προστίθεται, ενώ μεταξύ των πελατών της φέρονται και Ρώσοι.

Στο δημοσίευμα της Μιλλιέτ προστίθεται ότι το Τρίκωμο απέχει 30 χλμ από τα Βαρώσια που αναμένεται να ανοίξουν σε περίπτωση συμφωνία στο Κυπριακό και όταν αυτό συμβεί θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη σε όλη την περιοχή. Για να αρχίσει η ζωή στα Βαρώσια, προστίθεται, θα χρειαστεί να περάσουν πέντε χρόνια εργασιών και η ανοικοδόμησή τους αναμένεται να στοιχίσει 10 δις δολάρια.

Δειτε Επισης

Αποδίδoυν τη ληστεία του 64χρονου σε εκφοβισμό του για κακοποίηση ανήλικης οι επιστολές ΥΚΕ στην Επίτροπο Παιδιού
Η σύγκρουση εξουσιών στην παιδεία, η κρίση που δεν εκτονώνεται και στη μέση τα σχολεία
Στο εδώλιο της Βουλής οι θεσμοί-Κρίνεται η στάση τους απέναντι στις καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ
Αρνητικό πρόσημο σε αλλαγές για οικογενειακό δίκαιο οι διαζευγμένοι πατέρες-Ζητούν εξ ημισείας επιμέλεια
Η ώρα της Γενεύης-Τριμερές δείπνο και διπλό Εθνικό Συμβούλιο στο πρόγραμμα της πρώτης μέρας
Στη Γενεύη η κυπριακή αποστολή-«Πυξίδα μας η ελπίδα και η προοπτική μία επανενωμένης πατρίδας»
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,4 εκ. ευρώ
Αναχώρησε για τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυπριακή αποστολή (pics)
Εγκαινιάστηκε στην Αθήνα η έκθεση «ELLES: Μυθολογικές Μορφές του Χθες, Δημιουργοί του Σήμερα»
ΠτΔ: Η Πολιτεία συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας