Στο 95% η πληρότητα σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας

Γύρω στο 90 – 95% ανέρχεται η πληρότητα σκαφών στο νερό στη Μαρίνα της Λάρνακας, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ Αννίτα Δημητριάδου, προσθέτοντας πως τα σχέδια της Κυβέρνησης για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή θα επιτρέψουν την επέκταση της Μαρίνας και την ριζική αναβάθμιση της.
 
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μαρίνα της Λάρνακας, η κυρία Δημητριάδου ανέφερε ότι «η Μαρίνα, την οποία διαχειρίζεται ο ΚΟΤ από το 1977, αποτελεί σημαντική τουριστική υποδομή για την Κύπρο, αφού εξυπηρετεί περίπου 350 σκάφη στη θάλασσα και άλλα 100 στη ξηρά, ενώ αποφέρει σε ετήσια βάση έσοδα της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ».
 
Πρόσθεσε ότι «ο ΚΟΤ έχει επενδύσει πέραν των 500 χιλιάδων ευρώ για αντικατάσταση των φθαρμένων αποβαθρών με πλωτές αποβάθρες,  ενώ στον υποθαλάσσιο χώρο συνεχίζονται έργα που αφορούν την συγκράτηση των αποβάθρων.  Ο ΚΟΤ μερίμνησε επίσης για την εγκατάσταση εκσυγχρονισμένου συστήματος ασφάλειας και υγείας».
 
Σύμφωνα με την κυρία Δημητριάδου «ενόσω ο ΚΟΤ διαχειρίζεται την Μαρίνα θα μεριμνά για την εξυπηρέτηση των πελατών της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Μέσα στον προγραμματισμό μας είναι και η ανέγερση νέου συγκροτήματος χώρων υγιεινής, ασφαλτοστρώσεις και άλλα».
 
Αναφερόμενη στα σχέδια της Κυβέρνησης για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την αναβάθμιση της Μαρίνας, η κυρία Δημητριάδου είπε πως τα σχέδια αυτά «θα επιτρέψουν την επέκταση της Μαρίνας Λάρνακας και την ριζική αναβάθμιση της. Οι Μαρίνες ως επιχειρήσεις επηρεάζουν το περιβάλλον» είπε και σημείωσε πως «η σωστή διαχείριση μίας Μαρίνας επιβάλλει την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «στη Μαρίνα Λάρνακας σε στενή συνεργασία με την Cymepa προχωρούμε σε πιστοποίηση των υπηρεσιών της με το περιβαλλοντικό πρότυπο της Γαλάζιας Σημαίας με το οποίο έχουν βραβευτεί 57 παραλίες της Κύπρου.  Από τις μέχρι σήμερα επαφές μας με την Cymepa προκύπτει ότι η Μαρίνα Λάρνακας βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πιστοποίηση της με το περιβαλλοντικό πρότυπο της γαλάζιας σημαίας και θα αποτελέσει την πρώτη Μαρίνα στην Κύπρο με αυτή την διάκριση».
 
Η κυρία Δημητριάδου χαρακτήρισε «πολύ σημαντική τη συνεργασία της Μαρίνας Λάρνακας με τις υπόλοιπες Μαρίνες που λειτουργούν στην Κύπρο αλλά και Μαρίνες στο εξωτερικό. Στα πλαίσια αυτά οργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο με το Ισραήλ η Regata Ισραήλ – Κύπρος ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Regata για το 2016».
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ χαρακτήρισε «πολύ πετυχημένο το 2015 με την πληρότητα των σκαφών στο νερό στη Μαρίνα της Λάρνακας να φτάνει στο 90 – 95%».
 
Η κυρία Δημητριάδη αναφέρθηκε και στο θέμα της ευημερίας των ζώων, σημειώνοντας πως «η Μαρίνα ως ένας ζωντανός χώρος στο κέντρο της πόλης της Λάρνακας προσελκύει ξένους και ντόπιους επισκέπτες αλλά και γάτες που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του μεσογειακού τοπίου».
 
Πρόσθεσε ότι στο χώρο της Μαρίνας έχουν τοποθετηθεί «ειδικά σπιτάκια  στα οποία θα τοποθετείται τροφή από εθελόντριες, ενώ θα υπάρχει μέριμνα για στείρωση των γάτων ώστε να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού τους. Στον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προγράμματος, ο ΚΟΤ συνεργάστηκε με τον Σύνδεσμο Ευημερίας των γάτων» είπε και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα