TOP 10: Παίκτες με συνεχή παρουσία στην ίδια ομάδα

Οι εποχές του ρομαντισμού στο ποδόσφαιρο έχουν παρέλθει προ πολλού. Οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές ενεργούν σε επαγγελματικά πλαίσια, με αποτέλεσμα το φαινόμενο παραμονής ενός ποδοσφαιριστή σε μια ομάδα για πολλά χρόνια να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
Ο «Ρεπόρτερ» έψαξε, βρήκε και σας παρουσιάζει το TOP 10 των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Κύπρο και παραμένουν πιστοί «στρατιώτες» στην ομάδα τους επί σειρά ετών. 

 

1.ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΟΜΑΔΑ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 21
 
Η ζωή του Χρίστου Πογιατζή είναι συνδεδεμένη με τον Εθνικό Άχνας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο αριστεροπόδαρος επιτελικός μέσος αδίκησε τον εαυτό του αρνούμενος επανειλημμένα στο παρελθόν προτάσεις μεγαλύτερων ομάδων. 407 συμμετοχές και 57 γκολ είναι ο απολογισμός του μεγαλύτερου σε ηλικία (37 ετών) Κύπριου ποδοσφαιριστή του πρωταθλήματος, ο οποίος την τελευταία τριετία έχασε τη θέση βασικού. Φέτος δεν χρησιμοποιήθηκε σε κανένα παιχνίδι και οι «κακές γλώσσες» λένε ότι η παρουσία του στο ρόστερ είναι τυπική.
 

2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΚΗΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΛΛΩΝ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 15
 
«Προϊόν» της «ποδοσφαιρομάνας» ακαδημίας του Απόλλωνα. Ουδείς περίμενε, πως, όταν το 2001 σε ηλικία 17 χρόνων έκανε ντεμπούτο με τη «γαλάζια» στολή, θα εξελισσόταν σε έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ομάδας. 252 συμμετοχές και 17 γκολ πέτυχε ο 31χρονος στόπερ, ο οποίος ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, τριών κυπέλλων και δύο προκρίσεων στους ομίλους του Europa League.
 

3. NOYNO ΜΟΡΑ’Ι’Σ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 9
 
Αν και δεν είναι ο μακριβιότερος ξένος του πρωταθλήματος-τον προσπερνά στη συγκεκριμένη κατηγορία ο Μουσταφά Μπαγκούρα του Άρη που διανύει τη 10η σεζόν στην Κύπρο-είναι ο λεγεωνάριος με τα περισσότερα χρόνια παρουσίας στην ίδια ομάδα. Ο «ακούραστος» Πορτογάλος, στα 31 του χρόνια πλέον, παραμένει πολύτιμο «γρανάζι» στη «γαλαζοκίτρινη μηχανή» και με 229 συμμετοχές είναι ο ξένος με τις περισσότερες εμφανίσεις στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ.
 

4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 9
 
Ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ μετρά 9 χρόνια παρουσίας στη δεύτερη θητεία του στον «Αρχάγγελο». Συνολικά ο 34χρονος μέσος φόρεσε τη φανέλα των «νταμπλούχων» 16 χρόνια, όμως τον Ιανουάριο του 2005 πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όπου ανήκε για δυόμιση χρόνια και στο μεσοδιάστημα παραχωρήθηκε δανεικός για ένα εξάμηνο στον ΠΑΟΚ. Το 2007 δοκίμασε για λίγο την τύχη  του στην Καρλ Τσάις Ιένα, προτού  ρίξει «άγκυρα» στην ομάδα που τον ανέδειξε. 65 τέρματα σε 331 εμφανίσεις κατέγραψε συνολικά με τον ΑΠΟΕΛ, εκ των οποίων οι 188 από τον Ιανουάριο του 2008 οπόταν επέστρεψε στο κυπριακό πρωτάθλημα.
 

5. ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 9
 
Προπονείται με την πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ από το 2008, όμως έχει ενεργό ρόλο σε αυτή την τελευταία τριετία, κατά την οποία κατέγραψε τις 33 από τις 42 εμφανίσεις του σε αγώνες πρωταθλήματος. Βρέθηκε στην εντεκάδα των «γαλαζοκιτρίνων» για πρώτη φορά τον Μάη του 2008 στον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την Ανόρθωση και ακολούθως έπρεπε να περάσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια (Οκτώβρης 2012) για να πάρει ξανά φανέλα βασικού, στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Χαλκάνορα. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι ο βασικός  αριστερός μπακ του ΑΠΟΕΛ, με εξαίρεση το δεύτερο εξάμηνο της περσινής περιόδου κατά τα οποίο έχασε τη θέση από τον Ρίισε.
 

6. ΤΑΣΟΣ ΚΙΣΣΑΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 9
 
Καταφέρνει να επιβιώνει στον «Αρχάγγελο» για αρκετά χρόνια, αν και ποτέ δεν κατάφερε να πάρει γάντια βασικού. Μόνο τη σεζόν 2009-10 η παρουσία του κρίθηκε απαραίτητη όταν κατέγραψε οκτώ συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, αντικαθιστώντας τον τραυματία Διονύση Χιώτη. Από το 2012 και έπειτα κάνει… διακοπές , αφού μετρά μόλις 17 αγωνιστικά λεπτά σε αγώνα πρωταθλήματος.
 

7. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΟΜΑΔΑ: ΑΠΟΕΛ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 8
 
14 χρόνια «υπηρετεί» τον ΑΠΟΕΛ, τα οκτώ εκ των οποίων συνεχόμενα από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι σήμερα. Το 2006 έφυγε για μια διετία μετακομίζοντας στη Λάρισα. 263 εμφανίσεις και 37 γκολ είναι ο απολογισμός του 31χρονου ποδοσφαιριστή, ο οποίος όταν πρωτοεμφανίστηκε το 2000 αγωνιζόταν ως επιθετικός. Στο πέρασμα των χρόνων ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου χρησιμοποιήθηκε σε όλες τις θέσεις της αριστερής πτέρυγας, ενώ ο Ντομίγκος Πασιένσια τον έχρισε ανασταλτικό μέσο στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αστάνα για τα play off του Champions League.
 

8. ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΜΥΤΙΔΗΣ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΚ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 7
 
Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής της συγκεκριμένης λίστας. Αν και μόλις 24 χρόνων, διανύει ήδη την έβδομη περίοδο της καριέρας του στην ΑΕΚ. Έκανε ντεμπούτο πριν καλά-καλά κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του σε αγώνα με τον Οθέλλο Αθηένου για το πρωτάθλημα Β’ κατηγορίας. Από την επόμενη κιόλας σεζόν οι παρουσίες του είχαν αυξητική τάση και κατέγραψε μέχρι σήμερα 90 εμφανίσεις και 24 γκολ με την ομάδα της Λάρνακας.
 

9. ΑΝΤΕΡ ΜΟΥΡΙΓΙΟ
ΟΜΑΔΑ: ΑΕΚ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 5
 
Έβαλε το δικό του «λιθαράκι» στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της ΑΕΚ με την είσοδο στους ομίλους του Europa League το καλοκαίρι του 2011. Στις τελευταίες τέσσερις περιόδους ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα μετόπισθεν της ΑΕΚ (101 συμμετοχές-1 γκολ), ενώ φέτος παραμένει «παροπλισμένος» λόγω σοβαρού τραυματισμού στο τελευταίο παιχνίδι του περσινού πρωταθλήματος με την Ανόρθωση. Η επιστροφή του στην αγωνιστική υπολογίζεται αρχές του 2016 και θα ενισχύσει σημαντικά την ομάδα της Λάρνακας.  
 

10. ΡΕΝΑΤΟ ΜΑΡΓΚΑΣΑ
ΟΜΑΔΑ: ΟΜΟΝΟΙΑ
ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ: 5
 
Κέρδισε στο νήμα τη συμπερίληψη του στο ΤOP 10 των παικτών με συνεχή παρουσία στην ίδια ομάδα, καθώς μετρά περισσότερες συμμετοχές από τους Μάρκο Αϊρόσα και Γιώργο Ελευθερίου της ΑΕΛ. Ο Πορτογάλος ήρθε στην Κύπρο το 2008 για λογαριασμό της Δόξας και αφού πέρασε για μια χρονιά από την ΑΕΚ, εγκαταστάθηκε στο «Ηλίας Πούλλος», όπου βρίσκεται από το καλοκαίρι του 201, καταγράφοντας 96 εμφανίσεις και 4 γκολ.
  
 
 

Δειτε Επισης

Υπέροχοι Άνθρωποι: Για τον Αντώνη Τζιαρρίδη η τέχνη είναι ο κόσμος (video)
Υπέροχοι Άνθρωποι: Η Μαργαρίτα Grether εμπνέει ως εκπαιδεύτρια windsurfing και SUP (video)
Υπέροχοι Άνθρωποι: H Χριστιάνα Παναγιώτου Μαυρή αφιέρωσε τη ζωή της στην εκπαίδευση (video)
Υπέροχοι Άνθρωποι: Παύλος Χαραλάμπους, ο σεφ που αφιερώθηκε στην τέχνη της μαγειρικής
Υπέροχοι Άνθρωποι: Bασίλεια Αναξαγόρου, με οδηγό την τέχνη (video)
Υπέροχοι Άνθρωποι: Mαριτίνα Κουκουμά, η μαθήτρια που εμπνέεται από τη ζωή
Ο κ. Ανδρέας και η κα. Μηλιά οι μοναδικοί Ελληνοκύπριοι στον Άγιο Ανδρόνικο-«Δαμέ εν ο τόπος μας»
«Μεταξύ του θανάτου και της ζωής ήταν η κυρά Φροσύνη… Ήταν δεύτερη μάνα που μας φρόντιζε»
Υπέροχοι Άνθρωποι: Λουΐζα Σοφοκλέους για την εναλλακτική και καινοτόμα The Mighty Kitchen (video)
ΒΙΝΤΕΟ: Υπέροχοι Άνθρωποι με σημείο αναφοράς το ταλέντο, την αφοσίωση και την έμπνευση