Γ.Γ. ΝΑΤΟ: ''Η Τουρκία έχει δει πάμπολλες παραβιάσεις του εναερίου χώρου της''

Καλεσμένος του CNN και της δημοσιογράφου Hala Gorani ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος, πέραν της κατάστασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Ρωσία και την Τουρκία, μίλησε για τις παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά ο εναέριος χώρος της Ελλάδας αποτελεί περίπτωση πολύ διαφορετική από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και την τεταμένη κατάσταση στην περιοχή.   
 
''Υπογραμμίζουμε την σημασία του σεβασμού του εναέριου χώρου οποιουδήποτε Κράτους, αλλά θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ ιδιαίτερη κατάσταση. Οι Τούρκοι βρίσκονται στα σύνορα με την Συρία και το τελευταίο διάστημα βλέπουν μια ρωσική συγκέντρωση δυνάμεων, τόσο από αέρος, όσο και από ξηράς και στην ανατολική Μεσόγειο'', δήλωσε ο κος Stoltenberg, για να ερωτηθεί δευτερόλεπτα μετά εάν μιλά για δύο μέτρα και δύο σταθμά. ''Εχει το ελεύθερο δηλαδή επειδή βρίσκεται σε δύσκολη περιοχή να παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο;'' 
 
''Δεν είπα αυτό'', ήταν η απάντησή του Γ.Γ. της Συμμαχίας, στην οποία συμπλήρωσε: ''Ολοι οι εναέριοι χώροι κάθε Κράτους πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Το ΝΑΤΟ δεν αποδέχεται την παραβίαση οποιουδήποτε εναέριου χώρου. Κι εγώ ο ίδιος προέρχομαι από ένα μέρος που έχει δει παραβιάσεις του εναερίου χώρου του, που είναι η Νορβηγία. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι η κατάσταση της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία είναι πολύ ιδιαίτερη, γιατί βρίσκονται σε σύνορα εμφυλίου πολέμου και έχουν δει πάμπολλές παραβιάσεις του εναερίου χώρου τους''.  
 
''Κάθε Κράτος έχει το δικαίωμα να προστατευτεί από τρομοκρατικές επιθέσεις και η Τουρκία έχει υποφέρει πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις για πολλά χρόνια. Επιπλέον χρειάζεται πολιτική βούληση για να λυθούν κάποια θέματα'', κατέληξε.   
 
Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του. 

Δειτε Επισης

Άγρια δολοφονία στην Ινδία-Έριξε τον κωφάλαλο γιο της σε ποτάμι με κροκόδειλους
Κορυφώνεται η αγωνία για τη Ράφα μετά τα ισραηλινά πλήγματα-Η CIA στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία
Το σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι από τους Ουκρανούς αξιωματούχους-«Πύραυλος, drone, πύραυλος»
Επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο, εκρήξεις και στη Μόσχα
Οι ΗΠΑ ολοκληρώνουν την κατασκευή προβλήτας στη Γάζα-Βάζουν δύσκολα οι καιρικές συνθήκες
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ